Özer, Cevap Verdi

AK Parti Gümüşhane İl Başkan Vekili Fatih Özer, Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın basın toplantısı ile Atatürk Kültür Merkezinin kiralanması konularındaki eleştirilere cevap verdi.

Özer, Cevap Verdi
AK Parti Gümüşhane İl Başkan Vekili Fatih Özer, Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın basın toplantısı ile Atatürk Kültür Merkezinin kiralanması konularındaki eleştirilere cevap verdi.

Özer, yaptığı açıklamada Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından eski Atatürk Stadyumuna yapılması planlanan gençlik merkezinin devasa bir yatırım olduğunu belirterek, “3’te 2’si yeşil alan olan ve içerisinde gençler, kadınlar için spor alanları ile sosyal alanlar bulunan Gümüşhane Gençlik Merkezi Projemizin imar iznini Belediye Başkanı Mustafa Canlı'nın “Yeşil alan yok” bahanesiyle engellemesi ile ilgili yaptığımız açıklamaya cevap vermek için düzenlediği basın toplantısında öncelikle ortaya koymuş olduğu tavır ve basın mensuplarına karşı sergilediği üsluptan dolayı AK Parti olarak Sn. Canlı’yı şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyoruz. Ayrıca Sayın Başkan’ın yeni belediye hizmet binasını yaparken, yeşil alan ile betonlaşmayı neden bu denli dile getirmediğini ve şu anda oynadığı kahramanlık rolüne o zaman neden bürünmediğini de halen merak etmekteyiz. Acaba o dönem rant kaygısı Sn. Başkanın yeşil alan sevdasını bastırmış mıydı?” dedi.

“RUTİN BELEDİYECİLİK ÇALIŞMALARI HİZMET SAYILAMAZ”

Başkan Canlı’nın Gümüşhane’de AK Parti iktidarları eliyle son 10 yılda başlatılan büyük yatırımlarla ilgili sergilediği yaklaşım tarzına ve mukayese mantığına anlam veremediklerini kaydeden Özer, “Hükümetimiz yatırımlarını şehrimize bir bir sıralarken, Belediye Başkanı'nın da belediye nezdindeki rutin belediyecilik çalışmalarını yapıp, bu yaptığı çalışmaları da hizmet olarak anlatmasını şaşkınlıkla karşılamış bulunuyoruz. Eğer bu çalışmaları da yapmayacaksa neden o makamda oturduğunu kendisine sormak istiyoruz. Şehir merkezinde bulunan başta yeni devlet hastanesi inşaatı olmak üzere, Harşit Çayımızın ve yan derelerinin ıslahı, Şehir Çevre Yolu geçişi ve diğer devasa yatırımlarla ilgili Sayın Başkanın kullandığı küçümseyici ifadeler kamuoyu nezdinde eminiz ki son derece olumsuz karşılanmış ve kamuoyunu oldukça üzmüştür.” diye konuştu.

“BU KAHRAMANLIK ROLÜNE AZİZ GÜMÜŞHANE HALKI İTİBAR ETMEZ”

Başkan Canlı’nın “Ben onay vermeseydim Harşit Islah Projesi hayata geçemezdi” ve “Yeni inşaa edilen hastane bölgesinde imar yoktu, hastanenin imar iznini biz verdik” sözlerini de eleştiren Özer, “Bu ifadelerle de hükümetimizin şehrimize yaptığı yatırımlardan siyasi rant elde etmeye çalışan tarzını da gözler önüne sermiş bulunmaktadır. Hükümetimizin şehrimize getirmiş olduğu milyonlarca Liralık devasa yatırımlara yerel seçim öncesi sırf kendi siyasi ikbali için karşı çıkma şeklindeki bir kahramanlık rolü aziz Gümüşhane halkı tarafından kesinlikle itibar bulmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

“YEREL SEÇİMLER ÇOK İYİ BİR REFERANDUM OLACAKTIR”

Özer, AK Parti iktidarı olarak, şehrin önümüzdeki 10 yılını planlayacak ve şehri 2023 hedefleriyle buluşturacak devasa yatırımlarla ilgilenirken, bu yatırımlardan siyasi rant elde etmeye çalışmanın Başkan Canlı’ya hiç yakışmadığını dile getirerek, şunları söyledi: “Gümüşhane Üniversitesi, Şehir Çevre Yolu, Harşit Islah Projesi ve Gençlik Merkezi Projeleri ile Gümüşhane’nin makus talihi hepimizin gözleri önünde büyük bir değişim sürecine girmiştir. Şu hususun çok iyi bilinmesini istiyoruz ki; tam bir kampus şehir şeklinde gelişen Gümüşhane’miz için Gençlik Merkezi Projesi, kentsel gelişimimiz açısından çok temel bir eksikliği giderecektir. Halkımız bu konuda zaten hemfikirdir. Seçimlere 4 aydan az bir süre kalmışken, referandum şovu yapmak da her şeyden önce milletin iradesine saygısızlıktır. Önümüzdeki yerel seçimler şehrimiz için zaten büyük bir referandum olacaktır.”

“2023 HEDEFLERİMİZE BU BELEDİYE BİZİ ULAŞTIRAMAZ”

AK Parti olarak Gümüşhane’yi büyütme ve kalkındırma ideallerinden asla şaşmadan yollarına devam edeceklerini, başta Gençlik Merkezi olmak üzere örnekleri bugüne kadar ancak büyük şehirlerde görülen tüm hizmetleri Gümüşhane’ye bir bir kazandıracaklarını ifade eden Özer, “Şu çok açık bir şekilde görülmüştür ki, Gümüşhane her anlamda büyümeye başlamışken, Gümüşhane Belediyesi’nin bundan muaf tutulması asla kabul edilemez ve şehir mevcut belediyecilik anlayışıyla 2023 hedeflerimize tam anlamıyla yönelemez. Şehrimizin pırıl pırıl gençleri başta olmak üzere, sayıları artık 13 bini geçen üniversitemizin güzide gençlerine her anlamda mutlu ve huzurlu olacakları sosyal bir şehrin inşası için çalıştığımızın en büyük tanığı ise aziz Gümüşhane halkı ve Gümüşhane Üniversitesi kadrosu ile öğrencileridir.” dedi.

“AK PARTİ MİLLETE ZARAR VERMEZ VE BUNA ASLA MÜSAADE ETMEZ”

Açıklamasının son bölümünde İl Genel Meclisinin Aralık ayı toplantılarında Atatürk Kültür Merkezinin kiraya verilebilmesi için İl Encümenine verilen 15 yıllık “yetki” kararını da değerlendiren Özer, şöyle konuştu: “Ayrıca Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin uhdesinde bulunan Atatürk Kültür Merkezi’nin kiraya verilmesi yönünde il genel meclisi tarafından alınan karara da değinmek istiyoruz. Kültür merkezimizin mülkiyeti Gümüşhane halkınındır. Dolayısıyla bu mekanın aynı amaca hizmet edecek şekilde daha nezih, daha modern bir şekilde değerlendirilmesi için salonun çok amaçlı hizmet vermesi yönünde 15 yıllığına kiralanması gündeme gelmiş ve meclis de il encümenine bu konuda yetki vermiştir. Halihazırda salonun üçüncü bir şahsa kiralanması yönünde bir uygulama kesinlikle söz konusu değildir. Kaldı ki bu salon geçmişte de sinema işletmelerine kiralanmıştır. İleri ki bir tarihte burayla ilgili yapılacak bir çalışmada, ihale kanununun amir hükümleri esas alınacak ve kamu menfaatinin gerekleri asla göz ardı edilmeyecektir. Bu konuda yapılan yorumlar ile siyasi spekülasyonlar kastı aşan değerlendirmelerdir. Şu çok iyi bilinmelidir ki AK Parti milletin partisidir. Kurulduğu günden bugüne kadar milletimize hizmet eden partimiz, milletimize zarar verecek hiçbir uygulamanın içinde asla yer almayacaktır ve buna asla müsaade etmeyecektir.”
Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2013, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER