Pansiyonlu okullara açık büfe kahvaltı eğitimi verildi

Gümüşhane’de ki pansiyonlu okulların yönetici ve çalışanlarına ‘Açık Büfe Kahvaltı’ eğitimi verildi.

Pansiyonlu okullara açık büfe kahvaltı eğitimi verildi
Gümüşhane’de ki pansiyonlu okulların yönetici ve çalışanlarına ‘Açık Büfe Kahvaltı’ eğitimi verildi.

Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından verilen eğitim, okulun Işıl Restoran salonunda okul öğretmenleri İlyas Özbağcı ve Mehmet Dede tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul pansiyonlarında "Açık Büfe Kahvaltı Uygulamasında" bir standart yakalamak,  uygulamada meydana gelen eksikleri gidermek ve uygulamayı daha da geliştirmek amacıyla gerçekleştirildi.

Eğitimde okul pansiyonların hangi malzemeyi kullanmaları gerektiği, açık büfe sunumunun nasıl olması gerektiği teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı.

Eğitime katılan İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, eğitimi veren öğretmenlere ve eğitimi alan yönetici ve çalışanlara teşekkür ettikten sonra "Okullarımızda açık büfe kahvaltı uygulamalarının uygulanmaya çalışıldığı ancak uygulamada birliktelik sağlanamadığı tespit ettiğimiz için bu eğitimi yapıyoruz. Amacımız geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza en iyiyi en güzelini sunmak. Açık büfe kahvaltı uygulaması bizim için sadece öğrencimizin karnını doyurma meselesi değil aynı zamanda davranış eğitimidir. Çocuklarımıza kanaatkârlığı, kendi başına karar almalarını sağlamayı, ölçülü davranmayı öğretiyoruz. 2.dönemden itibaren tüm pansiyonlarımızda uygulamayı daha etkin bir şekilde uygulayacağız." dedi.

Eğitim, katılımcıların sorularının sorulduğu ve eğitimciler tarafından yapılan açıklamalarla bitti.

Eğitime İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nilgün Seçen, Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hamit Tanış, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şakir Marancı, pansiyonlu okulların pansiyondan sorumlu müdür yardımcıları ve pansiyonların aşçıları katıldı.
Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2015, 21:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER