Paramedik Haftası GÜ’de kutlandı

Gümüşhane Üniversitesinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından 22-27 Aralık Paramedik Haftası nedeniyle ‘Sağlıkta Paramediğin Yeri’ konulu bir panel düzenlendi.

Paramedik Haftası GÜ’de kutlandı

Gümüşhane Üniversitesinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından 22-27 Aralık Paramedik Haftası nedeniyle ‘Sağlıkta Paramediğin Yeri’ konulu bir panel düzenlendi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Beliz Yekeler Karaman'ın moderatörlüğünde düzenlenen panelde İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Ersoy, Gümüşhane Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Ertuğrul Kaya, Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Psikologu Saliha Aslanpençe ve Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Nurhan Değirmenci Bingöl, öğrencilere paramediğin önemi ve karşılan sorunlara bakış açılarının anlatıldığı sunumlar gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, katılımlarından dolayı panelistlere ve bu paneli düzenleyenlere teşekkür borçlu olduklarını belirterek, “Paramedik denilince aklımıza genellikle kritik durumdaki hastaya ya da yaralıya ilk anda müdahale eden profesyonel sağlık teknikeri gelmektedir. Paramediklerin bizim hayatımızda çok önemli yerleri var. Bunu son dönemlerde de görüyoruz. İnsan hayatındaki acil vakalarda en önemli zinciri Paramedikler oluşturmaktadır. Onların yapacağı bir müdahale, o insanın hayatını kurtarıyor. Bu bakımdan da verdikleri hizmetler sadece bizim için değil, bütün dünya ve ülkemiz için çok özeldir.  Ülkemizde sağlık alanında çok önemli bir yere sahip olan Paramediğin öneminin daha iyi anlaşılması adına düzenlenen bu panele katılıp, katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin eğitimi için düzenlenen bu tür programların daima destekçisi olacağız” diye konuştu.

Etkinlikte gerçekleştirilen sunumların ardından, Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Melih Okcu tarafından panelistlere teşekkür plaketi takdim edildi.
 

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER