Pistlerin tozunu attıran Gümüşhaneli

Gümüşhane’nin Köse ilçesine bağlı Kabaktepe köyü nüfusuna kayıtlı Avni Pala (41), 10 yıldır motor pistlerinin tozunu attırıyor. Başladığından beri 29 numaralı motoruyla yarışan Pala’nın Türkiye Şampiyonluğu da var.

Pistlerin tozunu attıran Gümüşhaneli
Gümüşhane’nin Köse ilçesine bağlı Kabaktepe köyü nüfusuna kayıtlı Avni Pala (41), 10 yıldır motor pistlerinin tozunu attırıyor. Başladığından beri 29 numaralı motoruyla yarışan Pala’nın Türkiye Şampiyonluğu da var.

CADDELER YERİNE PİSTLERİ TERCİH ETTİ

İki yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbul’la göç eden Pala, Bahçelevler Şirinevler Mahallesinde yaşıyor. Bir arkadaşının vesilesiyle 10 yıl önce motosiklet alan Pala, tehlikeli olduğu için caddelerde binmek yerine pistlerde sürmeye başladı.

10 YILDIR PİSTLERDE

Yaklaşık 10 yıldır Türkiye ve Balkan ülkelerindeki çok sayıda pistte yarışan Pala, ekmeğini de motosikletlerden kazanıyor. Şirinler Mahallesinde “Moto Kent 29” adlı servis ve satış dükkanı işleten Pala, son dönemde edindiği tecrübeleri genç nesillere aktarmaktan da geri kalmıyor ve eğitmenlik te yapıyor.

KABURGALARINI VE KÖPRÜCÜK KEMİĞİNİ KIRDI

Bayburtlu eşi ve 4 çocuğuyla yaşayan Pala, 2009 yılında İzmir Pınarbaşı pistinde yarıştırdığı sırada meydana gelen kaza kaburgalarını ve köprücük kemiğini kırdı.

GÜMÜŞHANE’YE HER YIL GELİYOR

Hemen her yıl babaocağı Kabaktepe köyüne ve eşinin memleketi Bayburt’a mutlaka gelen Pala, gelirken motosikletini getirerek doğanın tadını çıkarmayı da ihmal etmiyor.

2009 TÜRKİYE ŞAMPİYONU

İzmir ve Körfez pistindeki yarışlarda 2009 yılında elde ettiği puanlarla sezon sonunda Türkiye Racing 1000 cc, C grubunda Türkiye Şampiyonu olan Pala, ayrıca Süper Moto pist yarışlarında da boy gösteriyor.

“TÜRKİYE’DE YARIŞ YAPILAN PİST YOK”

Önceki yıllarda Türkiye’de İzmir ve Körfez pistinin yarışlarda kullanıldığını fakat son bir yıldır Türkiye’de yarış yapılabilecek pist olmaması nedeniyle federasyonun yarışmaları Yunanistan’da düzenlediğini kaydeden Pala, “Kilometrelerce yollar yapıyoruz, 3 veya 5 kilometrelik pist yaptıramadık. Türkiye’de yarış yapılan pist yok. Geçen yıl yapılıyordu İzmir’de bu yıl yapılmıyor daha. Dünya dolusu para harcanarak yapılan İstanbul Park’ta da çeşitli nedenlerle artık yarış yapılamıyor” diyerek Türkiye’de motor sporlarının ironik durumunu ortaya koydu.

SOFUOĞLU PİST YAPTIRIYOR

Dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu’nun Düzce’de Belediye Başkanlığı destekleriyle yeni bir pist yaptırdığını ve Türkiye’de ki motor sevdalılarının bu pisti beklediğini dile getiren Pala, an itibariyle Bulgaristan, Sırbistan, Romanya ve Yunanistan’da yapılan Doğu Avrupa Balkan Şampiyonasında mücadele ettiğini de sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2016, 23:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER