Protokol Eşleri Kelkit’te

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, beraberinde Kaymakam eşleriyle birlikte Kelkit ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Protokol Eşleri Kelkit’te
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, beraberinde Kaymakam eşleriyle birlikte Kelkit ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Ziyarette Yavuz’a Vali Yardımcısı Şenol Turan’ın eşi Nazlı Turan, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel’in eşi Özlem Gazel, Köse Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı’nın eşi Işıl Yazıcı, Torul Kaymakamı Recai Karal’ın eşi Fatma Karal ve Kürtün Kaymakamı Enver Özderin’in eşi Meltem Özderin eşlik etti.

Program kapsamında ilk olarak ‘Buradayım ve Özelim’ projesiyle Gümüşhane’de ilk kez bir devlet okulunda hayata geçirilen dünyanın akademik olarak ölçülmüş en başarılı eğitim sistemlerinden Montessori eğitim sisteminin uygulandığı Ülke ve Kemalettin Başar Anaokulunu ziyaret eden heyet, Kelkit Çevre Koruma Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Çetin Kaya, proje Koordinatörü Mustafa Yıldız, Ülker ve Kemalettin Başar Anaokulunu Müdürü Murat Demir, Müdür Yardımcısı Ebru Tuğlu ve öğretmenlerden bilgi aldı.

Kelkit Çevre Koruma Eğitim ve Kültür Derneği tarafından hazırlanarak İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığına sunulan ve kabul gören “Buradayım ve Özelim” projesi hakkında bilgi veren Kelkit Çevre Koruma Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Çetin Kaya, “Buradayım ve Özelim Projemiz ile Ülker ve Kemalettin Başar Anaokulu verilecek Montessori Eğitimine aslında halkımız hiç de yabancı değildir. Anne, baba, öğretmen gibi yetişkinler, çocuğun her adımına müdahil olmak yerine izleyici, çocuk yardım istediğinde yol göstericidir. Plastik oyuncaklar yerine doğal ‘tahta’ dan yapılmış malzemeler bu eğitimin olmazsa olmazıdır. Düzenli bir ortam önemlidir. Hayvanlarla iç içe, kendi bahçelerinde toprağa dokunan çocuklar. Kısacası Montessori eğitiminde çocuk eve, okula hapis değildir.” dedi.

Projenin uygulandığı Montessori eğitiminde çocukların eğlenerek öğrendiklerini ve bu sistemin eğitimi çok kolaylaştırıp, kaliteli hale geldiğini yerinde gören heyet daha sonra tüm sınırları gezerek çocuklarla tek tek ilgilendi. Vali Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu ve bu eğitimin çocuklara kattığı değerin vazgeçilmez olduğunu söyledi. Verilen eğitimden memnun kalan Yavuz, Kelkit Çevre Koruma Eğitim ve Kültür Derneği Yetkililerine, okul müdürüne ve öğretmenlerine teşekkür etti.

ÖZEL ÖĞRENCİLERE ZİYARET

Heyet anaokulu ziyaretinin ardından Özel Yaşam Yolu Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Merkez Müdürü Ramis Eyüboğlu ve kurum personeli tarafından karşılanan heyet, Rehabilitasyon Merkezinde ki odaları tek tek dolaşarak eğitim gören çocukları ziyaret etti. Ardından öğretmenlerden bilgi alan Şengül Yavuz, öğretmenlere çok meşakkatli ve o kadarda manevi bir iş yaptıklarını söyleyerek öğretmenleri tek tek tebrik etti. Yavuz, “Önce kalbimizdeki engelleri aşmamız daha sonra ise eğitimle mutluluğu yakalamalıyız.” dedi.

Özel Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ramis Eyüboğlu’nun Rehabilitasyon Merkezinde eğitim alan 90 öğrencinin yaptıkları aktiviteler hakkında bilgi vermesinin ardından hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle program sona erdi.

Haberin Kaynağı: Sinan Demir - www.haberkelkit.com

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER