Sağlık-Sen Gümüşhane Kadın Kollarından kahvaltı 

Gümüşhane Sağlık-Sen Kadın Kolları Başkanlığı ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla kahvaltı programı düzenledi.

Sağlık-Sen Gümüşhane Kadın Kollarından kahvaltı 

Gümüşhane Sağlık-Sen Kadın Kolları Başkanlığı ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla kahvaltı programı düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen’in Eşi Gülsen Çimen, İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dt. Yunus Yalçın, Başkan Yardımcısı Hakan Çimen, Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Arif Atay, Kelkit Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Demirgül ve Hastanelerin Yöneticileri, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Numan Orhan, Sosyal Hizmet Müdürü Mutlu Sevindik, AK Parti Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Fahri Yalçın, Kadın Kolları Başkanı Münire Şeyhoğlu ve Yönetimi, Memur-Sen Gümüşhane İl Başkanı Musa Uncu, Sağlık-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Yunus Yılmaz ve Yönetim Kurulu, Sağlık-Sen Gümüşhane Kadın Kolları Başkanı Dilber Selina Sünnetci ve Yönetim Kurulu, Sendika Temsilcileri, Sağlık-Sen ve Memur-Sen Gümüşhane Engelli Komisyonları Başkanı Coşkun Tuncer, Gümüşhane’deki Kadın STK’larının başkanları ile kurumlarda çalışan sağlık ve sosyal hizmet çalışanları katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Gümüşhane Kadın Kolları Başkanı Dilber Selina Sünnetci, “Başta şehit anneleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kadına yönelik her türlü şiddete karşı sıfır tolerans vurgusuyla kutluyorum. “ diyerek başlayan Sünnetçi, “ Sağlık-Sen olarak çalışan kadınlarımızın çoğunlukta olduğu hizmet kolunda sendikacılık yapıyoruz bu sebeple kadın çalışanlarımızın sorunlarını daha yakından takip ediyoruz. Kamuda ve okullarda başörtüsü mağduriyeti Memur-Sen olarak bizim dönemimizde başlattığımız imza kampanyaları ve verdiğimiz mücadeleyle çözüme kavuşmuştur” dedi.

Milli duyguları okşayan bir konuşma yapan Sağlık-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Yunus Yılmaz da “8 Mart, 9 ay karnında taşıdığı yavrusunu büyütüp davulla, zurnayla askere yollayıp, şehit haberini alınca da büyük bir metanetle vatan sağolsun, bir oğlum daha var o da vatanıma feda olsun diyen Elif gibi dik duran anaların günüdür. 8 Mart, Afrinde Zeytin Dalı Harekatını başarıyla yürüten askerimiz için sınır köylerindeki evlerinden pasta, börek ve sarma sarıp götüren kadınlarımızın günüdür.” Dedi.
Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş da tüm kadınları gününü kutlayarak, Türk kadınlarının tarihte cephelerdeki kahramanlıklarına değinerek” her şeyden önce ana olan kadınlarımız, geçmişte Hayme Analar, Nine Hatunlar, Kara Fatmalar, 15 Temmuz Hain Darbe Karşısında öne atılan Şerife Bacılar olmuşlardır. Cephelerde yara sarıp, şifa veren el olmuşlardır” diye konuştu.

Kahvaltı ikramıyla devam eden programda Gümüşhane’nin önemli değerlerinden biri olan Hışır Osman mahlaslı Osman Nebioğlu tarafından şiir dinletisi yapıldı. 

Programda ayrıca katılımcılardan Mutlu Sevindik, Mümin Çakıcı, Gülcihan Aslan ve Coşkun Tuncer tarafından da şiirler seslendirildi.

Kahvaltı programının sonunda, günün anısına programa katılan Şehit Anneleri Emine Erkan ve Asiye Tüfekçi ile Şair Hışır Osman’a hediyeler takdim edildi.  

Düzenlenen kahvaltı programı hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER