'Sahip Çıkarsanız Değer Görür'

Dünyanın dört bir tarafından 21 dans tutkunu; koreograf, dansçı ve dans eğitmeni Ahmet Lüleci organizasyonunda bir günlük program dâhilinde Gümüşhane’ye geldi.

'Sahip Çıkarsanız Değer Görür'

Dünyanın dört bir tarafından 21 dans tutkunu; koreograf, dansçı ve dans eğitmeni Ahmet Lüleci organizasyonunda bir günlük program dâhilinde Gümüşhane’ye geldi.

Çarşamba günü akşam saatlerinde Tirebolu üzerinden karayolu ile Gümüşhane’ye gelen dans tutkunları geceyi RAMADA Gümüşhane’de geçirdi. Gece boyunca kemençe sanatçısı İnan Ayhan’ın hareketli müziği eşliğinde horon oynayarak hünerlerini sergileyen grup, gündüz programında ise tarihi Süleymaniye mahallesini, kent merkezini ve Etnografya müzesini gezdi.

Organizasyon ile ilgili Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulunan Ahmet Lüleci, organizasyon kapsamında 7 farklı ülkeden toplam 21 dans tutkununun katılımı ile Doğu Karadeniz gezisine çıktıklarını ifade ederek, katılan tüm grup üyelerinin Süleymaniye’ye hayran kaldığını söyledi.

Halk Danslarının Kök Saldığı Toprakları Geziyorlar

30 yıldır Amerika’da yaşadığını ve işinin Türk kültürünü tanıtmak olduğunu dile getiren Lüleci, “Özellikle Türk halk dansları ve uluslararası halk dansları noktasında ağırlıklı çalışmalar yapıyoruz. Grubumuzda yer alan arkadaşlarımızın ülkelerinde Türk Halk Dansları ile ilgili kurslar düzenledik ve onlara bizim kültürümüzü, danslarımızı öğrettik. Daha sonra da bu dansların kök saldığı toprakları da tanıtmak istedik ve böyle bir organizasyon ile birlikte bu gün Gümüşhane’ye geldik. Hem öğrendikleri oyunların hangi coğrafyalardan çıktığını görüyorlar, hem de hünerlerini bu oyunların vatanında sergileme şansını buluyorlar ” dedi.

“Gümüşhane Kültürlerin Buluşma Noktası”

Gümüşhane’nin Türk Halk kültüründe çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Lüleci, “Burası bir madenci kenti olduğundan ötürü yüzyıllarca adeta kültürlerin buluşma noktası olmuş bir yer. Aynı zamanda dinlerin de buluşma noktalarından biri. Bu nedenle özellikle gezi programımıza Gümüşhane’yi de aldık” diye konuştu.

“Tekrar Tekrar Geleceğiz”

Bu tür gezileri her yıl düzenlediklerini kaydeden Lüleci, “Gümüşhane’yi Karadeniz turu içerisinde bir destinasyon olarak düşünmüştük. Bir günlük bir süre ayırmıştık. Ancak gelip gördük ki burası öyle bir günlük bir programla geçiştirilecek bir coğrafya değil. Önümüzdeki yıllarda tur programlarımıza dahil ederek tekrar tekrar geleceğimizi söyleyebilirim. Katılımcı arkadaşlarımız gerçek anlamda çok beğendiler” ifadelerini kullandı.

“Sahip Çıkarsanız Değer Görür”

Yapılan yatırımların var olan güzellikleri daha ön plana çıkarttığını kaydeden Lüleci, “Özellikle RAMADA’nın Gümüşhane’de olması, Süleymaniye Mahallesine ulaşımın çok rahat olması, mahalle içerisindeki yollar ve restorasyon çalışmaları ciddi anlamda destinasyonun geçmişine sahip çıkıldığını gösteriyor. Bu tür tarihi mekânlar yaşayanlar tarafından sahip çıkılıyorsa eğer, ziyaretçiler tarafından da değer görüyor. Yapılan bu çalışmaların buraya getirdiğim misafirlerimi tatmin ettiğimi söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

7 Farklı Ülkeden Konuklar

Konukların arasında Amerika, Kanada, Norveç, Yeni Zellanda, Lüksemburg, Almanya ve Yunanistan’dan dans tutkunları olduğuna vurgu yapan Lüleci, açıklamalarını; “Buranın potansiyelini gördük. Gelecek senelerde daha fazla katılımcı ile yine buraya geleceğiz” ifadeleri ile tamamladı.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER