Şair Hıfzı Kenan Çetiner, Ömür Dediğin’e konuk olacak

Gümüşhaneli Şair Hıfzı Kenan Çetiner, TRT’nin reyting rekortmeni programı Ömür Dediğin’e konuk olacak.

Gümüşhaneli Şair Hıfzı Kenan Çetiner, TRT’nin reyting rekortmeni programı Ömür Dediğin’e konuk olacak.

5 Ocak Cumartesi günü TRT Haber Kanalında saat 21.00’de yayınlanacak programı Zeliha İlhan Doymuş sunuyor.

Gümüşhane’nin kadim mahallesi Bağlarbaşı Mahallesi doğumlu olan Hıfzı Kenan Çetiner, uzun yıllar Amerika Birleşik Devletlerinde çalıştıktan sonra kesin dönüş yaptığı İzmir’de yaşıyor.

Hıfzı Kenan Çetiner kimdir? 

1932 yılında Gümüşhane Bağlarbaşı Mahallesi’nde doğdu. Âşık Hıfziya’nın yeğenidir. Fevzipaşa İlkokulunu ve Gümüşhane Erkek Sanat Enstitüsü’nde okudu. On dört yaşında şiir yazmaya başlamıştır. 1952–1956 yılları arasında astsubay olarak Ankara’da görev yaptı. Bir ara serbest çalıştı. DSİ’de subilimci olarak bir süre çalıştıktan sonra 1970 yılında ailece ABD’ne göç ettiler. 1994 yılında yurda dönerek İzmir’e yerleşti. Çetiner’in şiirleri genellikle halk şiiri (Âşık) tarzındadır. Yurt özlemi ve aşk üzerine yazılmıştır. Şiirlerini 1983 yılında “Çağlayan Çağlarım” adlı eserinde bir araya getirmiştir. Gümüşhaneli Eğitimci Yazar İsmail Hayal tarafından 80 Yıllık Çınar Hıfzı Kenan Çetiner adlı biyografi kitabı yayınlandı. Daha sonra Hatıraların Gölgesinde ve Sonbahar Esintileri şiir kitapları yayınlandı. 

Şiirlerini kendi deyimiyle; “Çocukluk çağlarımın gençliğe dönüştüğü yıllardan, bugüne kadar geçen boş zamanlarımı değerlendirmeğe çalışmak amacı ile yazmış olduğum bu şiirlerim, ilk satırından son satırına kadar bir iddia taşımaktan uzak olup, bir anlık duygularımın benliğimde husule getirmiş olduğu ilhamların bir tezahürüdür “der.
 

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2019, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER