San’a büyük onur

Uluslararası Nefroloji Derneği (ISN) 2017 Orta ve Doğu Avrupa Nefroloji’de Öncülük ödülünü Gümüşhaneli bilim insanı Prof.Dr. Ayla San’a verdi.

San’a büyük onur

Uluslararası Nefroloji Derneği (ISN) 2017 Orta ve Doğu Avrupa Nefroloji’de Öncülük ödülünü Gümüşhaneli bilim insanı Prof.Dr. Ayla San’a verdi.

Uluslararası Nefroloji Derneği (ISN) başkanı Adeera Levin imzasıyla gönderilen yazıda Anadolu Böbrek Vakfı Başkanı Prof.Dr. Ayla San’ın 2017 yılı Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde Nefroloji'de Öncülük Ödülü'nü aldığı ifade edildi.

Bugüne kadar ulusal ve uluslararası alanda nefroloji dalında sayısız çalışma yapan San için 2017 yılı içerisinde Meksika’da yapılacak olan Dünya Nefroloji Kongresi’nde ISN standında başarılarını sergileyen poster sunumuna yer verilecek.

ISN başkanı Levin, bu ödülü San’ın Türkiye’de Nefroloji’nin başlaması ve gelişmesindeki dikkate değer liderliği ve özellikle Türkiye’nin doğu bölgesinde ilk Nefroloji’nin kurulmasında ve diyaliz hizmetlerindeki başarısı kanıtlamak üzere verildiğini belirterek, “Bir klinisyen, araştırmacı ve eğitimci olarak ülkenizin zorlu politik ve ekonomik koşullarına rağmen yol göstermeye devam ettiniz. Siz ülkenizde uzun zamandır Nefroloji’nin sürekli gelişimini sağlayan iyi bir rol model, yenilikçi ve lidersiniz. Ayrıca 2017 yılında sizin bölgenizde uygun bir Nefroloji Konferansı’nda size ödülünüzü sunmak için düzenlemeler yapacağız. En derin duygularımızla sizi bu haklı onur için kutluyoruz. Sizin öncü katkılarınız ülkenizde Nefroloji’nin gelişmesi ve ISN’nin Nefroloji yi dünya çapında geliştirme vazifesinin yerine getirilmesinde ciddi rol oynamaktadır” dedi.

Öncülük ödülleri dünyanın gelişmekte olan çeşitli bölgelerinde Nefroloji’nin kurulmasında ve gelişmesinde seçkin ve süregelen katkıları onaylamaktadır. Adaylar ISN Bölge yönetim kurulları tarafından araştırılır ve ISN Temel Programlar komitesi tarafından değerlendirilir. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2017, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER