Şehirler ve Kültürler Projesi Sona Erdi

Gümüşhaneli 150 genç proje kapsamında Sinop ve Diyarbakır’ı gezdi.

Şehirler ve Kültürler Projesi Sona Erdi
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan "Şehirler ve Kültürler Projesi" Diyarbakır gezisiyle sona erdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, “Şehirler ve Kültürler Projesinin” gençlerin Türkiye’nin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu'da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyeti, şehirleri ve kültürü tanımaları için başlatılmış bir proje olduğunu söyledi.

Proje kapsamında Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezince 1-19 Ağustos tarihleri arasında 14-24 yaş arası 150 gencin Sinop ve Diyarbakır illerinin tarihi ve kültürel yerleri gezip görme fırsatı bulduklarını kaydeden Aslan, “Bu seyahatlerde gençlerimiz, Bakanlığa bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında konaklama imkânı buldular. Farklı illerden gelen gençler, akşam etkinliklerinde türküler söyleyerek, el ele halaylar çekerek, birbirlerini tanıyarak kaynaşıp, yeni dostluklar ve kardeşlikler edindiler. Projenin amacı, gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu proje kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmaktadır. Şehirler ve Kültürler Projesinin bir diğer amacı güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğumuz gerçeğini anlatmaktır.” dedi.

Geziye katılan gençler ise başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu tür faaliyetlerin devam etmesini istedi.
Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2014, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER