Şehit öğretmenin adı memleketindeki okulda yaşatılacak

Vali Okay Memiş: Torul Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin adı ‘Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi’ olarak değiştirdik

Şehit öğretmenin adı memleketindeki okulda yaşatılacak

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, ailesine kavuşmak için görev yaptığı Şanlıurfa’dan memleketi Gümüşhane’nin Torul ilçesine gelirken terör örgütü PKK tarafından Tunceli, Pülümür’de kaçırıldıktan sonra şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın adının memleketi Torul ilçesindeki Anadolu İmam Hatip lisesine verildiğini söyledi.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran Vali Memiş, genç öğretmenin kaybının tüm yurtta olduğu gibi Gümüşhane'de de büyük üzüntü oluşturduğunu, Necmettin öğretmenin şehadetinin ardından artık sadece anne babasının değil 80 milyonluk Türk milletinin evladı olduğunu söyledi.

Vali Memiş, "Ailesi artık bizlere emanet. Öğretmenimizin anısını doğduğu topraklarda yaşatacağız. Bu anlamda da Torul Anadolu İmam Hatip Lisesinin adını "Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi" olarak değiştirdik” diye konuştu.

İlerleyen günlerde şehit öğretmenin görev yaptığı okuldaki öğrencileri de Torul'a davet etmeyi planladıklarını dile getiren Vali Memiş, “Eğer oradaki yetkililer ve veliler uygun görürlerse böyle bir şey yapmak istiyorum. Onları davet edeceğiz. Şehit öğretmenimizin öğrencilerini burada misafir etmeyi planlıyorum. Şehidimiz ailesini de ziyaret edebilirler. Valilik olarak böyle bir şey planlıyoruz” dedi.

Şehit öğretmenin katilleri olduğu değerlendirilen teröristlerin öldürüldüğünü anımsatan Memiş, şunları söyledi: “Dün 2 Gümüşhaneli hemşehrimiz Necmettin öğretmenin kaçırıldığı noktaya araçlarıyla giderek Türk Bayrağı ve şehit öğretmenin resmini astılar. Bu sırada vatandaşlara teröristlerce ateş açıldı. Onlar da ruhsatlı tabancasıyla karşılık verdiler. Sonra teröristler kaçtılar. Fakat hemen o hemşehrilerimiz askeri yetkililere bilgi verdiler. Dünden itibaren o teröristler kuşatma altına alındı. İlk etapta 5 terörist etkisiz hale getirildi. Sonra 6'ıncısı da etkisiz hale getirildi. Tunceli'deki askeri yetkililerin bize verdiği bilgiye göre şehidimizin kanı yerde kalmadı. Necmettin öğretmeni şehit eden teröristler tamamen etkisiz hale getirildi. Vatandaşlara ateş açan kişilerle Necmettin öğretmeni şehit eden teröristlerin aynı kişiler olduğu değerlendiriliyor.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli İl Başkanının ve CHP Tunceli milletvekillerinin terörün telinine yönelik konuşmaları ve girişimlerinin beklenen ve özlenen bir tablo olduğunun altını çizen Vali Memiş, bu durumu çok önemsediklerini, CHP heyetinin acılı aileyi ziyaretini de çok önemli bulduklarını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER