Sema Doğan Parkı övünç kaynağı oldu

Gümüşhane’nin doğu istikametinden şehrin giriş noktasında yer alan Sema Doğan Parkı, Belediye Başkanlığı tarafından yapılan çalışmaların ardından sosyal yaşam alanına dönüştürüldü. Alan haftanın 7 günü vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Sema Doğan Parkı övünç kaynağı oldu

Gümüşhane’nin doğu istikametinden şehrin giriş noktasında yer alan Sema Doğan Parkı, Belediye Başkanlığı tarafından yapılan çalışmaların ardından sosyal yaşam alanına dönüştürüldü. Alan haftanın 7 günü vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Bağlarbaşı Mahallesi girişinde ışıklı Gümüşhane yazısı, pestil-köme anıtı ve çevre düzenlemesinin yapılmasıyla daha giriş noktasından fark edilen çalışmalar kapsamında, park sinema salonları, kafeteryası, piknik alanları, dev ağaçları, yeşil alanları ve yeniden yapılan peyzajıyla, bowling salonu ve oyun alanlarıyla sosyal yaşam alanına dönüştürüldü.

Parkın girişinde, karayolunun kenarında yer alan alanda ise yapılan go-kart pistinde çalışmalar son aşamaya geldi.

Toplam 20 bin metrekare alan üzerine kurulu Gümüşhane Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Sema Doğan Parkını 4 aşamalı olarak yeniden elden geçirdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Ercan Çimen, spor alanları hariç sosyal tesisler ve parkın tamamlandığını, eksiklerin en kısa sürede giderileceğini söyledi.

“2 bin kişilik sosyal tesis alanı oluşturuldu”

Tesisi 4 başlıkta ele aldıklarını kaydeden Çimen, “Girişte ki ilk alan bizim sosyal etkinlik alanımız. Burada düğünlerimizi, toplu etkinliklerimizi burada yapabiliriz. Yaklaşık 500 kişinin oturup yemek yiyebileceği, en az 2 bin kişinin ayakta etkinliğe katılabileceği alan oldu. Bunun içerisinde çocuk parkları, mutfağı, wcleriyle çok modern bir alan oldu” dedi.

“Sinema salonları, bowling salonlarıyla eğlence merkezi oluşturduk”

Parkın içerisinde birde eğlence merkezi oluşturduklarını ifade eden Başkan Çimen, “Burada bowling salonumuz, play-station alanımız, çocuklarımızın kullanacağı alanlar var, bilardo salonlarımız, satranç, dama alanlarımız var. Bununla birlikte yine aynı merkez içerisinde 2 adet sinema salonumuz var. Çok büyük bir kafeteryası da var” diye konuştu.

22 yeni kamelya yapıldı

Parktaki eski donatıların olduğu piknik alanını da yenileyerek ağaç sayısını artırdıklarını yanında barbeküsüyle 22 adet tüm ihtiyaçları karşılanabilecek şekilde dizayn edilen kamelya yaptıklarını dile getiren Başkan Çimen, bunun yanında alanda 2 ayrı mescidi halkın hizmetine sunduklarını söyledi.

Spor alanında çalışmalar bitmek üzere

Dördüncü bölüm olan spor alanlarıyla ilgili çalışmanın da son aşamaya geldiğini ifade eden Başkan Çimen, Gümüşhane Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Sema Doğan Parkının yılın 365 günü hizmet verecek şekilde hizmete sunduklarını kaydetti.

“İnsanların nefes alabileceği bir alan oluştu”

Parkın 20 bin metrekarelik alanın içerisinde her tarafından boylu boyunca yürüyüş yolları olduğunu, ayrıca parkın Gümüşhane girişinden de araç yolu yaptıklarını kaydeden Başkan Çimen, “Sema Doğan Parkı yeşiliyle, sosyal etkinlikleriyle, sosyal donatılarının bol olduğu, Doğu istikametinden Gümüşhane’ye girişte insanların nefes alabileceği bir alan oluştu” diye konuştu.

Sineması olmayan şehirde sinema salonları hizmet vermeye başlayacak

Başkan Çimen, eğlence merkezinde yer alan 2 adet sinema salonunun da herşeyiyle hazır olduğunu, Kurban Bayramında ücretsiz gösterim yaptıklarını ve resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından vizyon filmlerinin gösterimiyle önümüzdeki haftalarda faaliyete geçeceğini söyledi.

“Bizim için övünç kaynağı burası”

Vatandaşların buradaki çalışmayla ilgili hem yüzyüze hem de sosyal medya aracılığıyla teşekkür ettiklerini ve çok sayıda tebrik mesajı aldıklarını belirten Başkan Çimen, tüm bu çalışmaları devletten, iktidardan ve milletten aldıkları güçle ve ülkedeki istikrarla yaptıklarının altını çizerek, “Kurban bayramında açmıştık. Yer yoktu. Hafta sonları da çok yoğun ilgi görüyor. Çoğu insan geri dönmek zorunda kalıyor. Bu bizi mutlu ediyor. Bizim için övünç kaynağı burası. İnşallah bunun gibi hedeflediğimiz 2-3 parkı daha şehre kazandırmak istiyoruz. Burası 365 gün şehrimize hizmet edecek” ifadelerini kullandı.

Tesislerde özellikle hafta sonları piknik alanında boş yer olmadığı, vatandaşların piknik yapmak için yerleri kullanmak zorunda kaldığı gözlenirken, vatandaşlar bu güzel tesisi kazandırdığı için Başkan Çimen ve ekibine teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2017, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER