Semerkand Vakfı’ndan 15 Temmuz yardımı

Semerkand Vakfı Gümüşhane Temsilciliği, gönüllülerinden toplanan nakdi yardımı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Başbakanlık tarafından oluşturulan kampanyaya aktardı.

Semerkand Vakfı’ndan 15 Temmuz yardımı
Semerkand Vakfı Gümüşhane Temsilciliği, gönüllülerinden toplanan nakdi yardımı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Başbakanlık tarafından oluşturulan kampanyaya aktardı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Semerkand Vakfı İl Temsilcisi Fatih Özer, 15 Temmuz gecesi bir grup asker görünümlü teröristin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin emir komuta zinciri dışında gerçekleştirdiği darbe girişiminin herkesi derinden sarstığını belirterek, bu kalkışma boyunca birçok fedakar vatan aşığının şehit ve gazi olduğunu ve bu sayede büyük bir felaketin eşiğinden dönüldüğünü söyledi.

“DEVLETİMİZİN YANINDA OLDUK”

“Canları pahasına tanklara ve ağır silahlara göğüs geren gönlü iman dolu bu kardeşlerimize ne kadar minnettar olsak azdır” ifadelerini kullanan Özer, “Bugün devlet ve millet olarak ayakta ve biraradaysak; bunu herşeyden önce onlara borçluyuz. Bundan böyle bize düşen sorumluluk, şehitlerimizden devraldığımız bayrağı yere düşürmeden, bu güzel vatanı iç ve dış düşmanlara karşı korumayı sürdürmektir. Hiç şüphesiz ki Türkiye, yeryüzündeki tüm mazlum ve mağdurların umududur. Bu umut uğruna, Semerkand Vakfı olarak bizler darbe girişiminin ilk anlarından itibaren devletimizin yanında olduk” dedi.

“HAİNLERİN KARŞISINDA MÜSLÜMANA YAKIŞIR BİR DURUŞ SERGİLEDİK”

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde vatan, din ve bayrak uğurda 50’ye yakın Semerkand gönüllüsünün şehit olduğunu, yüzlerce gazi arkadaşlarının olduğunu dile getiren Özer, “Hainlerin karşısında Müslümana yakışır bir duruş sergiledik. Vatan sevgisini imani bir haslet olarak iliklerine kadar hisseden insanların oluşturduğu Gümüşhane Semerkand Temsilciliği olarak Semerkand gönüllülerinden topladığımız bir miktar parayı Beşir Derneğimiz aracılığı ile vatan savunmasında hayatını kaybeden ve yaralanan gazilerimize, denizde bir damla misali devletimizin açtığı hesaba yatırarak katkı koymaya çalıştık. Bu hainlere karşı verilen mücadelede şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER