Şeyhoğlu cevap verdi

AK Parti Gümüşhane İl Kadın Kolları Başkanı Münire Şeyhoğlu, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Belgin Çakır’ın, kadına şiddetle ilgili açıklamasına ‘Kadın haklarını ideolojik saplantılarının istismar aracı haline dönüştürmek isteyenlerin bu mücadeleye en büyük zararı verenlerdir’ sözleriyle cevap verdi

Şeyhoğlu cevap verdi

AK Parti Gümüşhane İl Kadın Kolları Başkanı Münire Şeyhoğlu, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Belgin Çakır’ın, kadına şiddetle ilgili açıklamasına ‘Kadın haklarını ideolojik saplantılarının istismar aracı haline dönüştürmek isteyenlerin bu mücadeleye en büyük zararı verenlerdir’ sözleriyle cevap verdi

Çakır’ın açıklamasını “akıllara ziyan” olarak nitelendiren Şeyhoğlu, bağlı bulunduğu siyasi görüşü savunmak adına kendi görüşünden olmayan ya da ona destek vermeyen insanları büyük bir ithamla zan altında tutmanın ve aşağılamanın ne siyasi bir temsilciliğe yakışan hareket olduğunu ne de bir kadına yakışan hareket olduğunu söyledi.

Türk Kadınını hem aşağılayıp hem de kendi partisine davet etmesinin CHP Kadın Kolları Başkanı’nın bağlı olduğu zihniyetin ne kadar çarpık olduğunun bir göstergesi olduğunu kaydeden Şeyhoğlu, AK Parti'nin iktidara geldiği günden beri kadınların önündeki engelleri kaldırmak için tarihi reformlar gerçekleştirdiğini söyledi.

Bunların en önemlilerinden birisinin de 2012 yılında çıkarılan “Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun olduğunu ifade eden Şeyhoğlu, “Bu kanunun çıkması, ülkemizde şiddete maruz kalan kadınlarla ilgili gerçekten tarihi bir dönüm noktasıdır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız bu çerçevede şu ana kadar şiddete uğramış 20 bin kadının davasına müdahil olarak mağdur kadınlarımızın yalnız olmadığını göstermiştir. Şiddeti önleme merkezlerini, kadın konuk evlerini 81 ile yaygınlaştırıldı. Halen 6 büyük şehrimizde uygulanan elektronik izleme sisteminin kapsamını da genişletmesi hedefleniyor. Aynı şekilde kadınların hak, fırsat ve imkanlardan eşit şekilde yararlanarak ekonomik ve sosyal hayattaki etkinliklerinin artırılması konusunda da çok önemli adımlar atıldı. Bu çerçevede de yılbaşından itibaren uygulanmaya başlanacak yeni bir eylem planı hazırlandı. Ülkemizde, günümüz şartlarında erken sayılan 14, 15, 16 yaşlarındaki evlilik oranı toplam evlilikler içinde yüzde 4'lere kadar geriledi. Bu duruma orta öğretim kademesindeki kız çocuklarımızın oranının yüzde 45'ten yüzde 83'e çıkmasının çok önemli katkısı bulunuyor. AK Parti hükümetleri, özellikle kız çocuklarının eğitim ve öğretim haklarına kavuşması, sosyal hayatta aktif olarak yer alabilmeleri için gece gündüz demeden çalıştı ve çalışmaya devam ediyor. Yükseköğretim öğrencileri arasındaki kız evlatlarımızın oranının, yüzde 13,5'ten yüzde 44,5'e çıkmış olması da çok sevindiricidir. Ama bunların kulağı vardır duyamaz, gözü vardır göremez, dili vardır hakikati söyleyemez. Çünkü kalp mühürlü maalesef. Ülkemizdeki kadın istihdamına, kadınlarımızın iş gücüne katılım oranlarına baktığımızda 2002'de yüzde 23'lerde olan iş gücüne katılım oranlarımız bugün yüzde 34'lere çıktı. 2023 hedefimiz olan yüzde 41'e çıkmak için kadınlarımızı desteklemeye devam ediyoruz. Bu gelişmelerde yine kadınlarımızın aile ve iş hayatını uyumlu bir şekilde sürdürmesi adına gerçekleştirdiğimiz düzenlemelerin çok büyük etkisi var. Hükümetlerimiz döneminde çalışan kadınlarımıza hamilelik, doğum, süt izinlerini kullanmaları için esnek çalışma imkanları getirildi. Devlet memurlarının doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerini derece kademe ilerlemesinde değerlendirilmesini sağladı. Ayrıca kadın istihdamının geliştirilmesi adına işverenlere sigorta prim desteği ve kreşlerin yaygınlaştırılması için de vergide muafiyet ve istisnalar getirildi. Ülkemizdeki kadın girişimcilerin de sayısını arttırmaya yönelik çok önemli adımlar atıldı. Bunun için de kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Sadece mikro kredi uygulamasından 160 bin kadın yararlandı.2016 yıl sonu itibarıyla ülkemizdeki girişimcilerin içinde kadınların oranı yüzde 16,5. Son 1 yılda kadın girişimcilerin oranı yüzde 20'lere yakın düzeyde arttı. Bu oranı da yeterli bulmuyor ve kadın girişimciliğinin arttırılması adına yapacak daha çok işimiz var. Daha fazla çalışıp gayret edip bu oranları da arttıracağız” diye konuştu.

Kadınların hayatın her alanında desteklemeye yönelik daha yüzlerce, binlerce örnek sayabileceğini vurgulayan Şeyhoğlu, önemli olanın Türkiye'de kadınların şiddet başta olmak üzere tüm meselelerinin çözümüne yönelik güçlü bir siyasi iradenin bulunuyor olması olduğunu ve bu irade devam ettikçe diğer sorunların çözümünün yalnızca zaman meselesi olduğunu ifade etti.

Kadın haklarını ideolojik saplantılarının istismar aracı haline dönüştürmek isteyenlerin bu mücadeleye en büyük zararı verenler olduğunu belirten Şeyhoğlu, şunları söyledi: “Bizim şu veya bu ideolojiye değil, sadece ve sadece kadınların haklarını savunmaya amaçlayan herkese yüreğimiz açıktır. Bugün pek çok alanda kadınlarımızın başarılar elde etmesi ve ilerlemesi, bu hükümetlerin çabalarının sonuçlarıdır. Bugün, sanattan bilime, kamudan özel sektöre, ticaretten siyasete her alanda kadınlarımızın sömürü ve eşitsizlikten korunması için attığı adımlar Sayın Cumhurbaşkanımızın liderlik ettiği hareketin başarısıdır. Kadınlara kamuda başörtüsüyle çalışma hakkının verilmesi ve başörtüsüyle milletvekili olabilmesi hükümetimiz döneminde mümkün olmuştur. Kadınlarımızın inancı gereği başörtüsü taktığı için eğitim hakkı ve çalışma hakkını elinden alanların kimler olduğunu burada açıklamaya gerek duymadan, kadınlarımız için böyle mesnetsiz ve seviyesiz açıklamaları kamu vicdanına bırakıyor, bu saygısızlık için kendisinin bu davaya gönül vermiş kadınlarımızdan özür dilemeye davet ediyorum.”

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER