'Sigara öldürür'

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Latife Sara Özmen, dünyada her yıl milyonlarca insanın sigaranın neden olduğu hastalıklardan öldüğünü söyledi.

'Sigara öldürür'
Gümüşhane Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Latife Sara Özmen, dünyada her yıl milyonlarca insanın sigaranın neden olduğu hastalıklardan öldüğünü söyledi.

9 Şubat Dünya Sigara Bırakma günü nedeniyle yaptığı açıklamada sigaranın kalp, damar hastalıkları, akciğer hastalıkları (Astım/KOAH gibi) ve kanser hastalıkları gibi birçok kronik hastalığın baş etkeni olduğunu kaydeden Özmen,  “Sigara toplumumuzun sağlığını bozmakla kalmıyor aynı zamanda iş gücü kaybına, ekonomik kayıplara da neden olmaktadır. Hatta dünyada milyonlarca insan sigaranın neden olduğu hastalıklardan ölmektedir. Gerek Sağlık Bakanlığı olarak gerekse Gümüşhane Halk sağlığı olarak sigara ile gerekli mücadeleleri yapmaktayız ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Sigara ile mücadeledeki amaçlarının sigaranın neden olduğu ölümleri azaltmak ve insanların yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu dile getiren Özmen, “Vatandaşlarımızdan da 4207 sayılı kanunla kapalı alanlarda yasaklanan sigaranın içilmemesi ve içirilmemesi yönünde destek bekliyoruz. İlimizde sigara bırakmak isteyen vatandaşlarımız için şuanda Gümüşhane Devlet hastanesinde Sigara bırakma polikliniğimiz her haftanın Perşembe günü poliklinik hizmeti vermektedir. Polikliniklerimizde sigarayı bıraktırmak için hem psikolojik hem de ilaçlı tedavi uygulanmaktadır. Hekimce ilaçlı tedavi uygun görülen hastalarımız, reçete edilmiş olan ilaçlarını ücretsiz olarak ilaç dağıtım merkezi olarak belirlemiş olduğumuz Merkez Toplum Sağlığı Merkezinden temin edebilmektedirler. Ayrıca Bakanlığımıza bağlı 171 sigara bıraktırma hattından vatandaşlarımız sigarayı bırakmak için her türlü yardımı almaktadır. Gümüşhane Halk Sağlığı müdürlüğü olarak biz diyoruz ki sağlığınız bizim için çok değerli sigara bırakmak için geç kalmadınız sigaranın neden olduğu hastalıklar kapınızı çalmadan sigarayı bırakın diyoruz” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2016, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER