Şiran Doğalgaza Kavuştu

9. Şiran Seydibaba Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivalinin ikinci günü olan 11 Ağustos Cumartesi günü düzenlenen törenle Şiran Doğalgaz kullanımına başladı.

Şiran Doğalgaza Kavuştu

9. Şiran Seydibaba Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivalinin ikinci günü olan 11 Ağustos Cumartesi günü düzenlenen törenle Şiran Doğalgaz kullanımına başladı.

12 binden fazla abonesiyle, 2010 yılından beri doğal gaz kullanan Gümüşhane’de Şiran’da doğal gaz rahatlığına kavuştu. Şiranlılar bu kış temiz, güvenli ve ekonomik yakıt doğal gaz ile konforlu yaşama adım atacak.

Türkiye’nin en büyük doğal gaz dağıtım şebekesini inşa eden ve güvenle işleten Aksa Doğalgaz’ın lisans kapsamında yer alan Gümüşhane’nin Şiran ilçesine gaz arzı sağlandı. Abonelik işlemlerini tamamlayan Şiranlılar, 11 Ağustos 2018 tarihinden itibaren doğal gaz konforuyla tanışmaya başladı.

Eski Bakan ve Başbakan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ın yanı sıra; Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, İlçe Kaymakamları, komşu il ve ilçe Belediye Başkanları, yerel yönetimler, kurum müdürleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen ilk gaz verme töreninde konuşma yapan Aksa Gümüşhane Bayburt Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Rahime Meydan; doğa dostu, güvenli ve temiz yakıt doğal gazı ulaştırmak için var güçleriyle, kesintisiz bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

11 Milyonluk Yatırım

Şiran’a doğal gaz ulaştırmak için 11 milyon TL değerinde yatırım yaptıklarını kaydeden Meydan, bu yatırımla kurulan 45 kilometre şebeke altyapısıyla 2 bin 500 konuta eşdeğer aboneye doğal gaz arzı sağlamayı planladıklarını belirtti.

“Hedef Bu Yıl İçin 1000 Abone”

Hedefin 2018 yılı için 1000 abone olduğuna vurgu yapan Meydan, “Gerçekleştirdiğimiz yoğun çalışmalarla, ilçemiz için doğal gaz kullanımını bu kışa yetiştirmeyi başardık. İlçemiz bundan sonra yüksek kaliteli, ekonomik ve güvenilir yakıt doğal gazı kullanacak. Şiran halkının, doğal gaza dönüşümlerini sonbahardan önce gerçekleştirmelerini ve bu kış doğal gaz konforunu yaşamaya başlamalarını arzu ediyoruz” dedi.

“Yılda 20 Milyon Metreküp Doğalgaz Kullanılacak”

Sıcak evler, nefes alan şehirler felsefesiyle Türkiye’nin dört köşesine doğal gaz ulaştıran Aksa Doğalgaz, 12.300 abonenin yılda 17 milyon metreküp doğal gaz kullandığı Gümüşhane’de, Şiran’a doğal gaz arzı sağlanmasıyla birlikte, 20 milyon metreküp doğal gaz kullanılacağını öngörüyor.

“Ya Allah Bismillah Diyerek Açtı”

Yapılan konuşmaların ardından Milletvekili Işık, “İlk doğalgazı yakıyoruz. Ya Allah Bismillah” diyerek beraberindekiler ile birlikte doğalgaz açılış kurdelesini kesti. Havai fişekler eşliğindeki açılış töreninin ardından meydanda bulunan platformda doğalgaz yakıldı. Açılışla birlikte festivalin ikinci gün eğlencelerine geçildi.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER