Şiran'da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde, gün boyu süren çeşitli etkinliklerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

Şiran'da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı
Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde, gün boyu süren çeşitli etkinliklerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı. 

Hükümet konağı önünde saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programın anıt önündeki bölümü İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldırım’ın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla son bulurken programın geri kalan kısmı ilçe pazar yeri mevkiinde ki tören alanında devam etti.

Buradaki tören ilçe kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Nedim Dalgıç’ın tören alanındaki öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutlaması ile başladı.

İlçede öğrenim gören çeşitli okullardaki öğrencilerin gösterileri ve çeşitli yarışmalar ile eğlenceli oyunlar sergilendiği programda yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Program okulların yöresel halk oyunları gösterilerine çok sayıda vatandaş ve öğretmenlerinde eşlik etmeleriyle son buldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, gün içinde öğrenciler tarafından ilçe kaymakamlığı, garnizon komutanlığı, belediye başkanlığı ve İlçe milli eğitim müdürlüğüne ziyaret yapılacağı bildirdi.

Kutlama Alanında herhangi bir olumsuzluk olabilme ihtimaline karşı emniyet müdürlüğünce emniyet ve trafik ekipleri ve devlet hastanesi tarafından ambulans hazır bulunduruldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlama ve etkinliklere,  Şiran Kaymakamı Edip Çakıcı, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Şiran Garnizon Komutanı Yüzbaşı Nedim Dalgıç, Cumhuriyet Savcısı Necmettin Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldırım, ilçe müftüsü Mevlüt Şahin, Şiran İl Genel Meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve okul müdürleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Kaynağı: Fatih Yeniçeri

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2013, 18:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER