Şiran’da Coşkulu Festival

Şiran Seydibaba Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm festivalinin bu yıl 9’ncusu coşkulu bir şekilde kutlandı.

Şiran’da Coşkulu Festival

Şiran Seydibaba Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm festivalinin bu yıl 9’ncusu coşkulu bir şekilde kutlandı.

4 Ağustos tarihinde festival kapsamında Karagöller yürüyüşünün de yapıldığı etkinlik Cuma günü akşam saatlerinde yakılan festival ateşi ile start aldı. Festival komitesi tarafından ilk gün için yöresel sanatçıların tercih edildiği etkinlikte sırasıyla; Yıldırım Gömleksiz, Ünal Yılmaz, Bahri Demirci ve Ersin Demir sahne aldı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden ilk gün konserlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken Şiran Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar ve Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak Şiranlılar ile birlikte halay çekti, horon oynadı.

Festivalin ikinci günü etkinlikleri kapsamında Eski Bakan ve Başbakan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ın yanı sıra; Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş ve birçok davetlinin katılımı ile daha önce hizmete giren Şiran Grand Yeniçeri Otelinin açılışı gerçekleştirildi. Ardından festival alanına kurulan platforma geçen davetliler burada Şiran için tarihi bir güne imza atarak, doğalgaz açılışını gerçekleştirdiler.

Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak burada yaptığı açıklamada, bu yıl 9’ncusunu düzenlemekte oldukları festival kapsamında doğalgaz açılışını yaptıklarını hatırlatarak bu noktada emeği geçenlere teşekkür etti.

Gece boyunca davul zurna eşliğinde oyunların oynandığı, mehteran takımının konser verdiği, Gümüşhane Halk Dansları Topluluğunun gösteri yaptığı gecede, gökyüzü havai fişeklerle aydınlandı. İkinci gün etkinlikleri kapsamında Gökhan Uzunali ve Özcan Türe ile coşan Şiranlılar, Gümüşhane güzelleri türküsünü hep birlikte seslendirdi.

Festivalin son günü olan Pazar günü etkinliklerine sabah saat 09.00’da Tomara Şelalesi’ne harekete ederek başlandı. Şelalenin gezilmesi ve ikramların ardından halk oyunları gösterileri yapıldı. Davul zurna eşliğinde oynanan oyunların ardından yöresel sanatçılardan Bahri demirci kemençe eşliğinde konser verdi. Vatandaşlar, davul zurnanın ardından bu kez de kemençe eşliğinde horon oynayarak güzel bir günün keyfini çıkardı.

Gece programında ise; kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye girenler ile birlikte Futbol, Voleybol turnuvaları ve festival koşusunda dereceye girenlere ödülleri takdim edilirken, Festival komitesine de plaket verildi. Futbol turnuvasında dereceye girenler; Akbulakspor, Hızırgiller, Megapol AVM şeklinde sıralanırken Voleybol turnuvasında ise; Baydam, Akbulakspor, Veteranlar ilk üçe giren takımlar oldu. 5000 kilometre halk koşunda da Ali Osman Satır, Furkan Celepçi, Hüseyin Ece platforma çıkarak ödüllerini aldı.

Kompozisyon dalında dereceye girenler ise; “Etme be ayrılık etme” İbrahim Şaşmaz, “Heybetli şehir” Aleyna Koç, “Karlı dağların avucunda birkaç dünya” Yeter Tuğ, Şiir dalında dereceye girenler ise; “Şiran dokunuşları” İbrahim Şaşmaz, “Hayranım sana Şiran” Nazlı Yeniçeri, “Güzel Şiran’ım” Tuğba yeniçeri dereceye girdi. Birincilik şiiri Başkan Altıparmak’ın da katılımıyla seslendirilirken dereceye girenlere ödülleri verildi.

3 gün boyunca Aysun Şahin Mutlu sunumunda devam eden ve havai fişeklerle renklendirilen festivalin son gecesinde ilk olarak Hülya Polat sahne alırken kapanış konseri ise Türk halk müziğinin güçlü ismi Zara’nın türküleri ile yapıldı.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER