SODES toplantısı

Önümüzdeki günlerde açıklanacak olan Sosyal Destek Projesi (SODES) projelerinin ön değerlendirme toplantısı yapıldı.

SODES toplantısı
Önümüzdeki günlerde açıklanacak olan Sosyal Destek Projesi (SODES) projelerinin ön değerlendirme toplantısı yapıldı.

Vali Yücel Yavuz’un başkanlığında, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Köse Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Torul Kaymakamı Recai Karal, Kürtün Kaymakamı Enver Özderin, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

İlgili kurum müdürlüklerinin, hazırladıkları projeler hakkında bilgi vermelerinin ardından konuşan Vali Yavuz, Gümüşhane merkezi ve ilçelerinde saha analizinin yapılamamış olmasının proje hazırlama açısından bir eksiklik olduğunu vurgulayarak, komisyon üyelerinden bütün ili kapsayacak büyük projeler hazırlamalarını istedi.

SODES’in hitap ettiği kitlenin, sosyal imkânlara erişimde sıkıntı yaşayan çocuklar, gençler ve kadınlar olduğunu dile getiren Vali Yavuz, “Yapılan projeler bütün bu kitleye hitap etmeli. Özellikle kadınların ve engellilerin sosyal hayata daha aktif bir şekilde katılımını sağlayacak çalışmalar yapılmalı. Bu kitle, kültürel ve manevi değerlerle buluşturulmalı, alanında uzman kişiler tarafından düzenlenecek konferanslarla bilinçlendirilmeli. Hanımefendilerimizin turizm konusunda da farkındalıklarını artıracak projeler üretilmeli ve turizme doğrudan katkı sağlayacak çalışmalar yapmaları sağlanmalı. Bizim kadınlarımız, imkân verildiği takdirde her şeyin en güzelini, biz erkeklerden daha iyi yapıyor. Bu kapsamda yapılacak projelere de hanımefendilerimizin katkı sağlayacağına yüzde yüz eminim.” şeklinde konuştu.

Gençlerin uyuşturucu batağına saplanması, internet aracılığıyla ömürlerinin heba edilmesi ve tarihlerinden soğutulmaları sorunları ile mücadelede de annelerin en önemli faktör olduğunu dile getiren Vali Yavuz, SODES’in, anneleri bu mücadeleye dâhil edecek çalışmalar yapması gerektiğini belirtti.
Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2015, 01:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER