Ara
Gümüşhane
Hafif kar yağışlı
-4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,9259 %0.13
50,6303 %-0.18
6.250,52 % 1,29
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane 'Taksim Platformu Üyeleri Kime Hizmet Ediyor?'

'Taksim Platformu Üyeleri Kime Hizmet Ediyor?'

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas, Taksim’de çevre duyarlılığını ön planda tutularak demokratik hakların kullanılması için başlatılan sivil halk hareketinin bu saatten sonra politik bir harekete dönüştüğünü söyledi.

628
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas, Taksim’de çevre duyarlılığını ön planda tutularak demokratik hakların kullanılması için başlatılan sivil halk hareketinin bu saatten sonra politik bir harekete dönüştüğünü söyledi.

Yaptığı değerlendirmede Taksim Platformunun hükümetten isteklerini ‘işgal devletlerinin Sevr antlaşması’ benzetmesinde bulunan Nas, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti Fransa, İngiltere, Almanya veya başka bir ülke tarafından işgal edilmiş olsa dahi işgal eden ülke bu şartları Türkiye Cumhuriyeti hükümetine öne sürme cesaretine sahip olamaz.  Taksim Platformunun gerek çevreyle ilgili gerekse demokratik ve özgürlüklerle ilgili her türlü isteğini makul sayabiliriz ancak 3.Köprünün yapılmaması, 3.Havaalanının yapılmaması ve Kanal İstanbul Projesinin iptal edilmesi isteklerini öne sürülmesi akıl ve izandan yoksun olmak demektir.” dedi.

Bu istekleri bir sivil toplum kuruluşu olarak Taksim direnişine demokratik tepkiler boyutunda sonuna kadar destek verdiklerini fakat bu istekleri gördükten sonra Taksim Platformunu oluşturan 6 Sivil Toplum Kuruluşunun amacının tamamen kapitalizme ve Siyonizm’e hizmet ettiğini ifade eden Nas, bu platformun amacının üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olduğunu söyledi.

Türkiye’de faaliyet gösteren bir STK olarak bu STK’ların bu istekleri karşısında sivil toplum kuruluşu olmaktan utandıklarını kaydeden Nas, şöyle konuştu: “Yeniden büyük Türkiye’nin inşaası için gerek 3.Havaalanı gerekse 3.Köprü hayatı öneme sahiptir. Bu platformun istekleriyle Almanya ve İngiltere devletlerinin isteklerinin bu kadar örtüşüyor olması acaba bu taksim platformunu oluşturan STK’ların bu yabancı devletlerin sözcülüğünü mü yapıyorlar aklımıza gelmektedir. Ülkesini ve Milletini seven hiçbir bireyin bu istekleri kendi devletine ve kendi hükümetine dayatması mümkün değildir. İstanbul’a 3.Havaalanı yapılması özellikle Almanya – Frankfurt ve İngiltere – Londra’yı etkilemektedir. Kanal İstanbul’un yapılması İstanbul’u ayrı bir cazibe merkezi yapacaktır. Şimdi ülkemize daha gelişmiş ve modern bir ülke olmasında etkili olacak bu projelerin iptal edilmesini istemek tam anlamıyla kepazeliktir, sorumsuzluktur ve ihanettir. Bunun yanında devletin ve milletin malına zarar vererek hak aramak şehir eşkıyalığı yapmakla eş değerdir. Başkasının özgürlüğünü ve hakkını gasp edilerek hak aranmaz herkes sağduyulu bir şekilde hak aramalıdır. Ayrıca sevelim veya sevmeyelim demokratik seçimle iş başına gelmiş bir hükümetin başbakanına ve ailesine karşı yapılan Çirkin saldırıları da esefle ve nefretle kınıyoruz.”
Yorumlar
s
sizden iyi kapitalist? 12 yıl önce
bu memlekette sözde sivil toplum kuruluşu olarak inceden inceye hükümete metiye yazan sizler, ve bu namalerinizin altında para ve çıkar ilişkileri saklı iken, bende vatandaş olarak sizden iyi kapitalist ve siyonist varmı acaba bu ülkede? iktidarın borozanlığını yapmayında tarafsız sivil toplum kuruluşu olun görelim sizleri??? varmı sizde o cesaret???? (editör mesajı yayınlayacağına ve tarafsızlığına inanıyoruz.) saygılar.
BEĞENME
0
CEVAPLA