Taş, Gümüşhane Arıcılarını Dinledi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü hemşerimiz Nurettin Taş, Gümüşhane ziyareti kapsamında Gümüşhane Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı’nı da ziyaret etti.

Taş, Gümüşhane Arıcılarını Dinledi
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü hemşerimiz Nurettin Taş, Gümüşhane ziyareti kapsamında Gümüşhane Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı’nı da ziyaret etti.

Özel İdare İş Hanının 3. Katında bulunan ofiste gerçekleşen ziyarette Taş, Birlik Başkanı Niyazi, Gül, Başkan Yardımcısı Mehmet Taş,  Sekreter İbrahim Tokgöz, Birlik üyesi Şükrü Bektaş ile görüştü.

Genel Müdür Nuretin Taş’ın Arı Yetiştiricileri Birliğini ziyaretine Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yaban Hayatı Daire Başkanlığı Hayvanları Koruma Şube Müdürü Özcan Yaman, Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın ve Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir katıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, aldığı brifingden sonra yaptığı değerlendirmede, Gümüşhane coğrafyasının bal konusunda çok özellikli ve önemli olduğunu belirterek, “Biz, Birlik Başkanımız Niyazi Bey ve arkadaşlarının hazırladığı sorunlar dosyasını aldık. Bu sorunları arkadaşlarımızla değerlendireceğiz. Bizim görev alanımıza giren konularda yapılacakları biz yapmaya çalışacağız. Bizim haricimizdeki konularında neler yapılabileceğini araştırıp başkanımız Niyazi Bey’e bildireceğiz. Gümüşhane’de arıcılığın giderek daha da çok yapılması ve üretimde kaliteden taviz verilmemesi gerekir. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı da Birlik Başkanımız Niyazi Bey’i ve arkadaşlarını da tebrik ediyorum.” dedi.

Başkan Gül, Genel Müdür Taş’a Gümüşhane arıcılarının karşılaştığı sorunlarla ilgili brifing verdi. Gül, birliğin kayıtlı 450 üyesi bulunduğunu belirterek, 57 bin arılı kovanla bal üretimi ve bal harici diğer arı ürünlerinin üretimini yaptıklarını söyledi.

Gül, Taş’tan arıcılar olarak şu talepleri dillendirdi: “1- İlimiz genelinde Bal Ormanları sayısının artırılması (Şu anda bir orman vardır). Bu ormanlarda akasya, ıhlamur, kestane, badem, iğde v.b. gibi ağaçların çoğaltılmasını yararlı görüyoruz. 2- Hijyenik bal üretimi ve yabani hayvanlardan korunmak için Güneş Panelli Elektrikli sistemlerin arıcılarımıza hibe veya uzun vadeli kredi ile verilmesini talep ediyoruz. 3- Arıcılarımıza polen tuzaklı kovan desteği verilmesini talep ediyoruz. 4- Arıcılarımıza, ballı bitkilerden fasulye, karabuğday, korunga gibi ballı bitki tohumlarının verilmesini talep ediyoruz. 5- Şehrimizin işlek bir yerinde Örnek bir “Bal Evi”nin kurulmasını talep ediyoruz.”
Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2015, 08:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER