TEMA’dan koruma altındaki çocuklara EKOLOJİ sunumu

Gümüşhane TEMA Vakfı Temsilciliği tarafından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki koruma altındaki çocuklara çevre bilinci kazandırmak amacıyla seminer düzenlendi. 

TEMA’dan koruma altındaki çocuklara EKOLOJİ sunumu

Gümüşhane TEMA Vakfı Temsilciliği tarafından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki koruma altındaki çocuklara çevre bilinci kazandırmak amacıyla seminer düzenlendi. 

Tema Vakfı Gümüşhane Temsilciliği tarafından Gümüşhane Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün talebi doğrultusunda İl Müdürlüğüne ait salonda ‘’koruma altındaki’’ çocuklara Ekoloji sunumu yapıldı. 

Seminerde konuşan TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Oral çevre kirliliği, erozyon, su kirliliği ve doğal yaşama sahip çıkmamız gerektiğini vurguladı.  

TEMA Vakfı temsilciliği tarafından daha duyarlı ve çevre hassasiyeti taşıyan bir nesil yetiştirmek amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında bu hafta Gümüşhane Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler müdürlüğü bünyesindeki 12-18 yaş arası yaklaşık 30 çocuğa TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Oral tarafından Ekoloji sunumu yapıldı.

Sunum sırasında, çevre kirliliği, erozyon, su kirliliği ve doğal yaşama sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Oral, “Çevreyi kirletmemek adına bizim de yapacağımız şeyler var. Mesela atık yağları lavaboya dökmememiz gerekiyor. Çünkü lavaboya döktüğümüz yağlar kanalizasyon aracılığıyla nehirlere karışarak orada yaşayan canlılara zarar veriyor. Bunun yanı sıra geri dönüşüm noktasında aşırı hassas davranmalı, her şeyi de devlet kurumlarından beklemeden geri dönüşüme evlerimizde atıklarımızı ayırt ederek başlamamız gerekmektedir” dedi.

“Doğayı tanımadan sevemeyiz, sevmeden koruyamayız”

Einstein’ın ‘Arılar olmazsa insanlığın dört yıl ömrü kalır’ sözünü hatırlatan Oral, “Doğayı tanımadan sevemeyiz, sevmeden koruyamayız. Bu yüzden okullarda doğa eğitimleri veriliyor. Kendi ellerimizle bozduğumuz ve bu bozulmanın geri dönüşü olarak çok çevre felaketi yaşadığımız doğamızı geri kazanmak ve düzeltmek yine bizler düzeltebiliriz” ifadelerini kullandı. 

Sunum boyunca etkinliğe katılan öğrencilere doğa bilincini aşılayan renkli animasyon filmleri izlettirilirken, sunumun sonunda Oral, gençleri TEMA Vakfına gönüllü olmaya ve 17 Kasım Cumartesi günü Gümüşhane’de Erozyonla mücadele haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirecekleri ‘Toprağı Koru, İlkimi Koru’ yürüyüşüne davet etti.

Diğer yandan TEMA’nın çocuklara yönelik oyununa ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız:

//www.tema.org.tr/web_14966-2_1/evimizdunyaoyun/game.html

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER