Temizlik İşleri personeline iş sağlığı ve güvenliği semineri verildi

Gümüşhane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ konulu seminer verildi.

Temizlik İşleri personeline iş sağlığı ve güvenliği semineri verildi
Gümüşhane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ konulu seminer verildi.

Gümüşhane Belediyesi Konferansa Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Belediye Başkanı Ercan Çimen, Temizlik İşleri Müdürü İsa Şanlıtürk ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli katıldı.

Seminerde konuşan Başkan Çimen, temizlik işleri personelinin önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade ederek, “Personelimizin sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışabilmesi için uyması gereken kurallar, yasal hak ve sorumluluklar var. Burada verilen eğitimin amacı çalışanları korumak ve güvenliğini sağlamak. Personelimizin güvenliği ve sağlığı bizim için her şeyden önemli. Bu nedenle personelimiz işlerini büyük bir dikkatle yapmalı. Bizim amacımız personelimizin dikkatli ve sağlıklı bir şekilde hizmetini aksatmadan yapmasıdır” dedi.

Çimen, temizlik konusunda herkesin sorumlu davranması gerektiğini kaydederek, “Temiz bir çevrede yaşamak hepimizin hakkı. Bunu hep birlikte başarabiliriz. Yolda veya caddede elindeki çöpü yere atanları uyarın. Bunu ben birçok kez yaptım. Burada alacağınız eğitimler size yol gösterici olsun” diye konuştu.

Temizlik İşleri Müdürü Şanlıtürk ise, daha önce belediyede İş Sağlığı ve Güvenliği semineri düzenlenmediğini belirterek, “Bugüne kadar belediyemizde bu tür eğitimler verilmedi ama biz bundan sonra bu eğitimlerimizi sürdüreceğiz. Çalışanlarımızın hem iş sağlığını hem de iş güvenliğini temin etmeliyiz. Belki gecikmiş olabiliriz ama biz bundan sonra eğitimlerimizi inşallah sürdüreceğiz. Biz Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak yeni bir ekibiz. Birimimize yeni 3 şef arkadaşımızı aldık. Dolayısıyla bugün geldiğimiz noktada Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün başarılı bir grafik çizdiğiniz hep birlikte görüyoruz. Bu başarılı grafiği tek başına benim sağlamam mümkün değil. Bu ekibimizle mümkün olur. Bu başarının devam etmesi için aynı gayretle çalışacağız. Elde ettiğimizi çıtayı daha üst seviyeye çıkarmamız gerek. Bu ekiple Gümüşhane’mizi daha temiz bir şehir halene getirebileceğimize inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Seminerde daha sonra Gümüşhane üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuri Güleşçi ve araştırma görevlisi Ömer Faruk Efe tarafından iş kazaları, iş güvenliği, alınacak tedbirler, işverenin yükümlülükleri, iş ekipmanlarının tanıtımı ve kullanımı, çalışanın yapması ve uyması gerekenler hakkında bilgi verdi.
Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER