Teşekkürler Gümüşhane

Kardeş Şehirler Projesi Koordinatörü Ahmet Külekçi,  Gümüşhane Bingöl kardeşliğinin ilk ayağının başarılı bir şekilde tamamlandığını belirterek, Gümüşhane’nin bu projede misafirperverliğini gösterdiğini söyledi.

Teşekkürler Gümüşhane

Kardeş Şehirler Projesi Koordinatörü Ahmet Külekçi,  Gümüşhane Bingöl kardeşliğinin ilk ayağının başarılı bir şekilde tamamlandığını belirterek, Gümüşhane’nin bu projede misafirperverliğini gösterdiğini söyledi.

“Kadim şehir Gümüşhane misafirperverliğini gösterdi”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun himayesinde başlatılan “kardeş şehirler gönül köprüsü projesi” nin devam ettiğini anımsatan Külekçi, “Trabzon-Mardin ve Artvin-Bitlis kardeşliğine Gümüşhane ve Bingöl’de eklendi. Gümüşhane Bingöl kardeşliğinin ilk ayağı başarılı bir şekilde tamamlandı. Üç gün süren birliktelik doğrusu görülmeye değer güzellikleri beraberinde getirdi. Suyu sert, insanı mert kadim şehir Gümüşhane bu önemli projede misafirperverliğini gösterdi. Ülkemizin birlik ve beraberliğini en güzel şekilde ortaya koyan yaşamın her alanında dayanışma ve kaynaşmayı hedefleyen 80 milyonun nasıl kenetlediğini ispatlayan böylesine anlamlı bir projenin içinde olmanın haklı gururunu yaşıyorum” dedi.

“Gümüşhane bu işin üstesinden en güzel şekilde geldi”

“Gümüşhane-Bingöl eşleşmesi sonrası gönlüm çok rahattı” diyen Külekçi “Biliyordum ki Gümüşhane bu işin üstesinden en güzel şekilde gelir. Öyle de oldu. Başta Gümüşhane Valimiz sayın Okay Memiş olmak üzere Gümüşhane  Belediye Başkanımız sayın Ercan Çimen’e çok teşekkür ediyorum. Bingöl’den gelen misafirlerimizin en iyi şekilde ağırlanmasında hem sayın valimiz hem de sayın belediye başkanımız üzerlerine düşeni yaparak projeye sahip çıktılar. Bir ilin huzuru-güveni, içerde ve dışarda iyi tanıtılması noktasında valilere ve belediye başkanlarına büyük görev düşüyor. Oturduğu koltuğunun hakkını veren, koltuktan güç alan değil koltuğa güç veren bürokratlarımız ve yerel yöneticilerimiz olduktan sonra bu ülkenin sırtı yere gelmez. Kardeş şehirler projesine ev sahipliği yapan Gümüşhane bu önemli sınavdan başarı ile geçti” şeklinde konuştu.

Organizasyonda emeği  geçenlere teşekkürlerini ileten Külekçi, “Organizasyonun her aşamasında önemli bir misyon yüklenen Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsrafil Aslan ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Seydi Doğan güzel bir ekip çalışması gerçekleştirdi. Emeklerine, yüreklerine sağlık. İl Kültür ve Turizm Müdürü  ile  Sağlık İl Müdürümüzün yanısıra Valilik özel kalem ve basın birimi ile ulusal ve yerel basınımızda bu projeye katkı sağladı. Sadece onlar değil elbet. Kardeş şehirler projesine ev sahipliği yapan Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz’a, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz’a, Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlukaya’ya, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut’a, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak’a, Şiran kaymakamı Murat Özdemir’e, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu’na ve Torul Kaymakamı Mustafa Karali’ye de ayrıca teşekkür ediyoruz”  ifadelerini kullandı.

Bingöl’ün hakkını teslim etmek gerek

Bingöl heyetine ayrı bir paragraf açan proje koordinatörü Külekçi,  “Kartal oyunu ile daha şehre  ilk girişte Gümüşhanelerin gönlünü fetheden Bingöl ilimizden gelen heyete ayrı bir bölüm açmak gerek. Bingöl Valimiz Ali Mantı Gümüşhane’ye gelerek hem bu projeye nasıl sahip çıktığını ispatladı hem de Bingöllüler her yerde “yanınızdayım” mesajı verdi. Sayın Vali Bingöl’e yeni atanmasına rağmen duruşu ile Bingöl’e çok şey katacağının işaretini veriyor. Bingöl’den çok kıymetli misafirlerimizi ağırladık Gümüşhane’de. Bingöl Belediye Başkan Vekilimiz Ahmet Korkutata ile birlikte Genç İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Hadi Topraktan, Adaklı Belediye Başkanı Zeki Işık, Yayladere Belediye Başkanı Sabri Akyürek, Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, Sancak Belediye Başkanı Nusret Koçin,  Ilıcalar Belediye Başkanı Mehmet Akif Günerikök ile başkanlarımızın değerli eşleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, halk oyunları ekibi, öğrenciler ve dernek başkanlarından oluşan 70 kişilik gurup Gümüşhane’de Bingöl’ü en güzel şekilde temsil etti. Her gittikleri yerde halk oyunları gösterisi yapan Bingöl halk oyunları ekibi nefis gösterileri ile izleyenleri mest ettiler. Gümüşhane’den oldukça memnun ayrılan Bingöl heyeti Gümüşhane ile kardeş şehir olmanın mutluluğunu yaşadılar. Şimdi onları başka bir heyecan sardı. Çünkü kardeş şehirler projesinde ev sahipliği sırası Bingöl’de. Bayramdan hemen sonra Bingöl Gümüşhane’yi ağırlayacak” değerlendirmesinde bulundu.

ŞİMDİ SIRADA GİRESUN-MUŞ VAR!

Kardeş şehirler projesinde sırada Giresun ile Muş ilinin kardeşliği olacağını dile getiren Külekçi şunları söyledi:  “20 Ağustos ile 24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek proje kapsamında  Karadeniz’in şirin kenti Giresun ilimiz doğunun gözbebeği  Muş ilimizi ağırlayacak. Kardeşlik projesi bütün hızıyla devam edecek. Kalpler aynı duygular ve özlem için atacak. Kardeşliğimizin pekişmesi terör odaklarına verilen en güzel cevap olsa gerek. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunmak yetmiyor. Hepimizin bu hedef doğrultusunda üzerine düşeni yapması şart. 8-10 saatlik yolları gelerek ziyaretler gerçekleşmesi işte bu noktada yapılmış en güzel adım. Gönüller bütünleşti mi bu sevgi selinin önünde hiç kimse duramaz.”

Figen Tok

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER