Tiyatro kulübü sezonu açıyor

Kadir Çetin eğitmenliğinde ki Gümüşhane Belediyesi Tiyatro Kulübü yeni sezon çalışmalarına başlıyor.

Tiyatro kulübü sezonu açıyor
Kadir Çetin eğitmenliğinde ki Gümüşhane Belediyesi Tiyatro Kulübü yeni sezon çalışmalarına başlıyor.

Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Gümüşhane Kültür ve Sanat Derneği Başkanı ve aynı zamanda Tiyatro Kulübü Eğitmeni Kadir Çetin, yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte yeni bir tiyatro sezonuna da bismillah dediklerini kaydetti. Gümüşhane Belediyesi Tiyatro Kulübüne bu hafta itibari ile start vereceklerini belirten Çetin, “Geçen yıldan mevcut ekibimizle bu hafta sonu toplanıyoruz. Yeni sezon için bir oyun belirleyerek çalışmalarımıza başlayacağız. Ayrıca yeni katılımlar için de başvurularımızı açıyoruz. Başvurular Önümüzdeki Hafta Başlayacak olup Ekim ayı sonuna kadar devam edecek. Onlarla da kasım ayı içerisinde bir ekip oluşturup farklı bir oyun için çalışmayı düşünüyoruz” dedi.

Aralık ayı sonuna ilk oyunu yetiştirmeye çalışacaklarını ifade eden Çetin, “Bu sene için üç oyun sahneye koymayı hedefliyoruz. Sahneye koyacağımız oyunlar bana ait. Kendim yazıp yönetiyorum. Bu sene ‘Bizi biz öldürdük’ ve ‘Topsuz Konut’ adlarında iki eserimizin provalarına başlayacağız. Yine yazımı henüz tamamlanmamış bir eserimiz daha var. Onu da tamamlayıp bu yıl içinde sahnelemek istiyoruz. Birini Ocak ayı başlarında, birini mart ayı içerisinde diğerini de Haziran ayı gibi düşünüyoruz. Şu anlık takvimimizde bu üç oyunumuz var” diye konuştu.

Tiyatro Kulübü’nün şu an için 13 kişiden oluştuğunu söyleyen Çetin, “Geçtiğimiz yıldan sadece iki arkadaşımız okullarının bitmesi üzerine gruptan ayrıldı. Yeni katılımlar ile birlikte bu sayının 25’e ulaşmasını bekliyoruz. Eski arkadaşlarımızdan oluşan grubumuzun yanı sıra yeni arkadaşlarımızın da dâhil olacağı ikinci bir ekip oluşturacağız. Provalarımız önümüzdeki hafta başlayacak. Kadromuza dâhil olacak arkadaşlarımız ile ise ekim ayı ortalarında provalara başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Tiyatro Kulübünün Gümüşhane Belediyesi ve Gümüşhane Kültür ve Sanat Derneği tarafından oluşturulduğunu kaydeden Çetin, “Tiyatromuz Gümüşhane Belediyesi Tiyatrosu olarak geçiyor. Şimdiye kadar Belediyemiz haricinde herhangi bir kişi, kurum veya kuruluşun desteği olmadı. Sponsorluk ile ilgili olarak belediyemiz karar veriyor. Bizlerin işi oyunu sahneye koymak. Bu nedenle sanata ve sanatçıya saygı duyan tüm hemşerilerimizin katılımlarını ve bizlere destek olmalarını bekliyoruz. Şimdiden iyi seyirler” dedi.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER