Ara
Gümüşhane
Hafif kar yağışlı
-4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,9259 %0.13
50,6303 %-0.18
6.250,52 % 1,29
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane TMO Müdüründen Vali Mayda'ya Ziyaret

TMO Müdüründen Vali Mayda'ya Ziyaret

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Trabzon Şube Müdürü Vahit Özer, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda’yı makamında ziyaret etti.

681
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Trabzon Şube Müdürü Vahit Özer, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda’yı makamında ziyaret etti.

Beraberinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın ile birlikte Vali Mayda’yı ziyaret eden Özer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi de olan “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” kapsamında görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette kampanyanın toplumun tüm kesimlerine ulaşabilecek boyutta sürdürülebilmesi için alınan tedbir ve yürütülen faaliyetlerin uygulama süreçleri ile sonuçlarının izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla ilgili kuruluşlar arasında gerekli işbirliği ve koordinasyonu sağlamak üzere görüş alışverişinde bulunuldu.

Konu ile açıklamada bulunan Vali Mayda, “Maalesef Dünyada da ülkemizde de ekmek israfı aşırı boyutlara ulaştı. Yapılan araştırmalar ülkemizde günde 6 milyon, yılda 2,1 milyar ekmeğin israf edildiğini göstermektedir. Bu durumu ülke olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Bu amaçla Başbakanlığımız tarafından başlatılan bu kampanya ile israf konusunda toplumsal duyarlılık oluşturulması, israfın üretim ve tüketim aşamalarında önlenmesi, ekmeğin uygun yöntemler ile muhafazasının sağlanması, bayat veya ihtiyaç fazlası ekmeğin yine insan gıdası olarak değerlendirilmesi konularında toplumun bilinçlendirilmesini amaçlamaktayız. Ekmek israfının önlenmesi veya en aza indirilmesi noktasında ilimizde de çalışmalara başlanmış ve sürdürülebilirliğini devam ettirmesi için yakından takip edilmektedir.” dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *