‘Tomara sadece Türkiye’nin çok önemli bir değeri değil'

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Şiran ilçesine bağlı Seydibaba köyü sınırları içerisinde bulunan ve bu yıl yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği Tomara Şelalesinin müthiş bir doğal güzellik olduğunu, mucizevi bir yer olduğunu söyledi.

‘Tomara sadece Türkiye’nin çok önemli bir değeri değil'

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Şiran ilçesine bağlı Seydibaba köyü sınırları içerisinde bulunan ve bu yıl yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği Tomara Şelalesinin müthiş bir doğal güzellik olduğunu, mucizevi bir yer olduğunu söyledi.

İl Özel İdaresi’nin Yeşil yol kapsamında şelaleye ulaşımı sağlayan yolda sıcak asfalt yaptığını ve tamamlanmak üzere olduğunu, işletmesini yapan Baki Kara’nın da tesisde farkındalık ve kaliteyi artırdığını kaydeden Vali Memiş, “Tomara’yla ilgili hedefim en az 200 bin turist. Bu hayal değil bunu göreceksiniz. Geçtiğimiz yıllarda en fazla 20 bin idi. Bu yıl 100 bine yaklaştık. Bu kullandığımız kamu kaynağını doğru harcadığımızın göstergesi. Bunu Süleymaniye’de, Limni’de, Karaca Mağarası’nda yaptık, şimdi de Tomara’da yapıyoruz. Kamu kaynağını herkesten toplanan vergilerle harcıyoruz, o yüzden doğru kullanmak gerekiyor. Orada konaklama tesisleriyle beraber Şiran’ı Türkiye’ye tanıtacağız. Öyle bir doğal güzellik. Allah’ın verdiği bu nimetlerden de bütün hemşerilerimizi kullandırmış olacağız” dedi.

“Bu havzadaki en önemli ve en büyük turizm destinasyonu olacak burası”

Gümüşhane Valisi olarak hayalinin ve amacının bu güzelliği sadece yılın 2-3 ayı değil 12 ayına yaymak olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Allah’ın bu memlekete verdiği bir mucize Tomara Şelalesi. Daha çok tanıtmalıyız. Bungalov projemiz var. Hem yerli hem Arap turistlere yönelik olarak burada gece konaklamanın mümkün olmasına yönelik projeleri el birliğiyle yapacağız. Burası Şiran’ın parlayan yıldızı. Bu havzadaki en önemli ve en büyük turizm destinasyonu olacak burası” dedi.

“Tomara’nın mistik havası ve farklı bir enerjisi var”

Anadolu’nun her tarafı ayrı bir güzellik olduğunu ifade eden Vali Memiş, şöyle konuştu: “Tomara ayrı bir yer. Bazı coğrafyaların enerjisi yüksek olur. Mesela Kabe’nin enerjisi yüksektir. Bazı doğal güzellerinde Allah’ın gücünün, kerametinin, o yüceliğinin tezahürü olan yerler vardır. Tomara Şelalesi de öyle bir yer. Buranın mistik havası ve farklı bir enerjisi var. O kayalıkların arasından fışkıran su bize sunulmuş bir nimet. Biz bu nimeti bütün vatandaşlarımızın hizmetine sunma gayretindeyiz. Buraya yolu hariç 6 milyon TL para harcadık. Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Gümüşhane’nin tamamında olduğu gibi onların destekleriyle bu yatırımlar buralarla kavuşturuluyor.”

“Bizi izlemeye devam edin”

Bu yatırımları gördükçe kendisinin de çok keyif aldığına değinen Vali Memiş, “Kamu kaynağını doğru kullanırsanız neticeyi alıyorsunuz. Limni Gölü Tabiat Parkına yol yaptık ve o yolun karşılığını aldık. Önceki yılların 5 katı ziyaretçi geldi. 100 bin kişi Limni, 100 bin kişi Tomara Şelalesinde, 100 bin kişi de Karaca Mağarasını ziyaret etti toplam 300 bin kişi. Gümüşhane için 500 bin turist hayal değil. Bizi izlemeye devam edin” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2017, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER