Torul Şehidini Unutmadı

Yılsonu tatilini geçirmek için Şanlıurfa’dan memleketi Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Demirkapı köyüne gelirken PKK’lı teröristler tarafından yolu kesilip aracı yakıldıktan sonra şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Torul Şehidini Unutmadı
HABERİN GALERİSİ
Torul Şehidini Unutmadı

Torul Şehidini Unutmadı

Yılsonu tatilini geçirmek için Şanlıurfa’dan memleketi Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Demirkapı köyüne gelirken PKK’lı teröristler tarafından yolu kesilip aracı yakıldıktan sonra şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Torul Orman İşletme Müdürü Aziz Altınışık, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla geçen yıl teröristler tarafından şehit edilen Necmettin Yılmaz öğretmen adına Köstere köyü sınırları içerisinde Gümüşhane-Trabzon Karayolu kenarında 2 bin metrekarelik bir alanda hatıra ormanı oluşturduklarını söyledi.

Hatıra Oranı ve 21 Mart Dünya Ormancılık günü dolayısıyla düzenlenen törene Torul Cumhuriyet Savcısı Selcan İnanc, Torul Orman İşletme Müdürü Aziz Altınışık, Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Tuncay Dinç, Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz’ın Babası Hamit Yılmaz, kurum müdürleri, müdürlük çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Torul Orman İşletme Müdürü Aziz Altınışık, kuzey yarım kürede ilkbaharın başlangıcı sayılan 21 Mart’ın Dünya Ormancılık Günü ve takıp eden 7 günün ise orman haftası olarak kutlandığını anımsatarak, “Orman alanları ülkemiz genelinde yaklaşık yüzde 27,7’sini, kaplamakta olup 22,4 milyon hektar civarındadır. Bu oran dünya ortalamasının altındadır” dedi.

“Ormanlar Geçim Kaynağıdır”

Mevcut ormanların işletilmesi, korunması, bakımı, yeni ormanların yetiştirilmesi ve fonksiyonlarının gelecek nesillere aktarılması görevinin Orman Genel Müdürlüğüne verildiğini ifade eden Altınışık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ormanlar temiz hava ve suyun tutulduğu, depolandığı ve diğer canlıların ihtiyaçları için devamlı, kararlı ve yeterli miktarda doğaya salındığı çok yönlü faydaları olan kaynaklardır. Ormanlar temiz hava ve oksijen kaynağıdır. Yenilebilir enerji kaynaklarının en zengini ve sürekli olanıdır. İklim değişimlerinin engelleyicisi ve dengeli iklim düzenleyicisidir. Ormanlar karbondioksit emerek havayı temizler. Sel ve heyelanları önler. Yer altı su kaynaklarının düzenli olmasını sağlar. Yazın sıcaktan, kışın soğuktan canlıları korur. Tarımın sigortasıdır. Dinlenme ve rekreasyon alanıdır, moral aşılar. Ekonomik geçim kaynağıdır.”

“Erozyona Maruz Coğrafyadayız”

Altınışık, ülkemizin erozyona maruz bir coğrafyada olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: “Her yıl Kıbrıs Adasını 10 santimetre kadar kaplayacak kalınlıkta toprak denizlere taşınmaktadır. Bunu önlemenin yolu ormanların korunması, yeni orman alanlarının kazandırılmasıdır. Torul Orman İşletme Müdürlüğümüz 157 bin hektar alanda hizmet vermekte olup 82 bin hektarlık alanı ormanlıktır. 2017 yılında 90 bin metreküp üretim yapılmış ülke ekonomisine 9,5 milyon lira katkı sağlanmıştır. Ayrıca 3 köyde 5 bin köye 5 bin orman projesi kapsamında 3 adet orman kurulmuştur. Mevcut ormanların bakım alanları devam etmektedir. Bu kapsamda 30 bin adet fidan dikimi gerçekleştirilmiş, bu yıl dikilecek fidan sayımız ise 60 bin olacaktır.”

“Şehit Öğretmenimizi Unutmadık”

Bugünün Ormancılık Günü olmasının yanında şehit öğretmen Necmettin Yılmaz anısına orman kurmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Altınışık, “Şanlıurfa’dan köyüne dönerken kalleş PKK’lı caniler tarafından şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz’ın anısına bir orman tesis etmek ve hatırasını yaşatmak maksadıyla toplandık. Şehit öğretmenimizin ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra okullar arası düzenlenen resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödünleri verildi.

Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz anısına oluşturulan orman 2 bin metrekarelik bir alandan oluşturuldu. Oluşturulan alana 160 adet sarıçam ve Avrupa ladininin dikimi gerçekleştirildi.

“Ebediyete Kadar Baki Kalacağız”

Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz’ın babası Hamit Yılmaz, oğlunun adına oluşturulan hatıra ormanından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Oğlumun şehit edilmesi sadece bizi değil tüm Türkiye’mizi etkiledi. Oğlumun anısına orman oluşturan fikir babalarına çok teşekkür ediyorum. Büyük bir onur duydum. Milletimiz de yemyeşil ormanlarımız gibi ebediyete kadar baki kalır inşallah” dedi.

Etkinlik yapılan dua ve fidan dikimi ile sona erdi. 

İbrahim Özdemir

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2018, 21:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER