Torul’da Çiftçi Eğitim Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde örtüaltı tarımı, çilek yetiştiriciliği, fındık tarımı konularında çiftçi eğitim toplantısı düzenlendi.

Torul’da Çiftçi Eğitim Toplantısı Yapıldı
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde örtüaltı tarımı, çilek yetiştiriciliği, fındık tarımı konularında çiftçi eğitim toplantısı düzenlendi.

Müftülük konferans salonunda Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin işbirliğinde gerçekleştirilen toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Çıkrıkci, Torul İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Evren Özdemir, Birlik Başkanları, teknik personeller, Torul, Kürtün ve Gümüşhane Merkez ve köylerinden çiftçiler yoğun katılım sağladı.

Merkez, Torul ve Kürtün ilçelerinde örtüaltı yetiştiriciliği ve çilek yetiştiriciliğinin büyük önem arz ettiğini ifade eden İl Müdürü Edip Birşen, bu bölgelerde üretim alanlarının artarak Gümüşhane tarımına daha fazla katkı sağlanması için çiftçilerin yetiştiricilik konusunda bilgili, istekli olmalarının önemli olduğunu, bunun için eğitim çalışmaları yapıldığını söyledi.

Eğitim toplantısında Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görev yapan Ziraat Mühendisi Kemal Çukadar “örtüaltında domates ve hıyar yetiştiriciliği” konusunda, Ziraat Mühendisi Zakine Kadıoğlu “çilek yetiştiriciliği” konusunda, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görev yapan Ziraat Mühendisi Selda Kayalak Balık ise “fındık tarımı” konusunda detaylı sunum yaparak çiftçileri bilgilendirdi.

Sunumların ardından eğitim toplantısı soru-cevap kısmı ile son buldu.
Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2016, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER