'Tüm hizmetler adım adım şehrimize gelmektedir'

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Gümüşhane’de yapımı devam eden çevreyolunda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

'Tüm hizmetler adım adım şehrimize gelmektedir'
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Gümüşhane’de yapımı devam eden çevreyolunda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Gümüşhane’nin ‘hayal’ projelerinden biri olan Güney Çevre Yolu’nun önemli oranda bitme noktasına getirildiğini söyleyen Milletvekili Aydın, bu yolun Gümüşhane’yi 100 bin nüfusa ulaştıracağını ifade etti.

Aydın, “Son 4 yılda Gümüşhane nüfusu sürekli artmaktadır ve geri dönüş hızlanmıştır. Bu açıdan çevreyolu büyüyen şehirde yeni yaşam alanları oluşturması açısından büyük önem arz etmektedir. Şehrimizin büyüyüp gelişmesine büyük katkı sağlayacağını baştan itibaren planladığımız duble yollarımız ve şehir çevre yolumuz önemli bir oranda tamamlanmıştır. Köstere yol ayrımı Gümüşhane arası 30 kilometrelik duble yol. Gümüşhane- Tekke arası, Pirahmet- Kelkit arası, Kelkit- Erzincan arası ve yine Pirahmet- Vavuk dağ arası duble yolları büyük bir hızla devam etmektedir. Aynı dönemde 2009 yılında Karayollarına çalıştırdığımız ve 2009 yılında ilan ettiğimiz şehir çevre yolumuz da büyük bir hızla devam etmektedir. Sahada yaptığımız incelemelerle gördük ki şehir çevre yolunda tünellerimiz önemli bir oranda tamamlanmış, şehrimize ihtiyaç olan bağlantı yolları ve kavşaklar da alt yapısını tamamlanmış durumdadır. 2009 yılında planlayıp, projesini tamamlattırıp 2011 yılında ihale ettirdiğimiz şimdi de kalan kısmını çevre yolumuzla beraber 500 trilyonun üzerindeki bir bedelle ihale ettirdiğimiz çevre yolumuz şehrimize önemli bir gelişmişlik ve şehrin özellikle kuzey kesimine doğru büyümesi ve gelişmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

“TÜM HİZMETLER ADIM ADIM ŞEHRİMİZE GELMEKTEDİR”

Gümüşhane’de ulaşılmayan hiçbir yerin kalmayacağını ulaşım alanlarının da Türkiye'nin her yerinde olan güzellikte olacağının kesin olduğunu söyleyen Aydın, “ Birçok alanda tünel geçişleri olan ve tünel geçişleri arasında da şehir bağlantı yolları olan yine birçok alanda dolgu alanlarıyla beraber yerel hizmetlerde gençlik sportif, pazar yeri ya da terminal ya da alış veriş alanı olarak da yapılabilecek dolgu alanları da ortaya çıkmaktadır. Şu anda çevre yolu üzerinde yapımı devam eden T1 T2 T3 T4 T5 şeklinde sınıflandırdığımız 5 tane tünelimiz var. T1 ve T2 tünelleri bitme aşamasında. T5 tüneli ise 700 m civarında açıldı. T3 ve T4 tünellerine de kamulaştırma çalışmalarından dolayı henüz başlanamadı. Kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Bu sorunu da en kıza zamanda aşacağız” dedi.

“2016 YILINDA HİZMETE AÇILACAK”

10 bin 700 metre uzunluktaki çevre yolunun 7 kilometresinin tünellerden oluştuğunu söyleyen Aydın, “Tünellerin yüzde 40’ı tamamlandı. Çevre yolunu şehre bağlayacak olan 5 kavşakta ise çalışmalar devam ediyor. Yolun yüzde 33’lük bir bölümü bugün itibariyle tamamlandı. 2016 yılında hizmete açılacak olan Çevre yoluna şu ana kadar 1 katrilyonu aşkın ödeme yapıldı. Gümüşhane'nin devletten isteyip de alamadığı hiçbir hizmet kalmamıştır. Tüm hizmetler adım adım ilimize gelmektedir. Ulaştırmada, sağlıkta, eğitimde, devlet su işlerinde, sporda, tüm ilçelerimiz il merkezimizle beraber aynı hızla kalkınmaktadır. Bu hizmetlerin gelmesinde Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na ve Bakanlarımıza, Gümüşhane halkı adına teşekkür ve minnetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2015, 00:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER