Türk Büro-Sen üyeleri yemekte buluştu

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Osman Eksert Gümüşhane'de sendika üyeleriyle bir araya geldi.

Türk Büro-Sen üyeleri yemekte buluştu

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Osman Eksert Gümüşhane'de sendika üyeleriyle bir araya geldi.

Türk Büro-Sen Gümüşhane İl Temsilciliğince kent merkezindeki bir restorantta organize edilen yemekte sendikanın faaliyetleri ve üyelerin çalışma koşullarına ilişkin istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıda üyelere hitaben konuşan Eksert, toplantıyı düzenleyen sendikalarının il temsilcilerine teşekkür etti.

Bir araya gelmelerinin sendikal mücadele güçlerini ortaya koyduğunu aktaran Eksert, bağlı bulundukları Türkiye Kamu Sen'in yetkili olduğu dönemde hak kazanımları ve sendikal mücadelenin daha güçlü yürütüldüğünü savundu.

Yetkili sendika Memur-Sen'in memurun hak ve kazanımlarını geliştirmenin ötesinde her geçen gün hak kaybına uğrattığını ileri süren Eksert, şunları söyledi: “Her yıl ülkemiz büyüyor. Milli gelirden kamu çalışanlarının pay alması gerekiyor. Alabiliyor mu? Baktığımızda 7 yılda Türkiye Kamu-Sen milli gelirden aldığımız payı 20.68 puan yükseltebilmiş. Mevcut yetkili sendika 10 yılda milli gelirden aldığımız payı 28 puan geriye düşürmüş. Bu 2 sendika arasındaki ölçüdür. Öyleyse yine aynı sendikanın orada olmasına gerek yok. Buna dur demeliyiz. Haklarımızı korumamız için üye sayımızı artırıp yetkili sendika olmamız gerekiyor. Bunun için her üye arkadaşımıza görevler düşüyor. 15 Mayıs'a kadar her arkadaşımız ayda bir üye yapsın, gerisini bize bıraksın. Önümüzdeki 4 ayı verimli geçirip 15 Mayıs itibariyle yetkiyi almamız gerekiyor. Her üyemizin üye yapmasını istiyoruz.”

“Yetkiyi biz aldığımızda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”

Türk Büro-Sen Gümüşhane İl Temsilcisi Faruk Ünlü, kentte örgütlenme çalışmalarına hız verdiklerini belirterek üye sayılarının bugün itibariyle 93'e yükseldiğini bildirdi.

Çalışma koşulları ve hakların korunması noktasında sendika olarak gayretlerinin artarak devam ettiğini dile getiren Ünlü, "Bu kutlu yolda, haklarımızın korunması ve geliştirilmesi için bizimle olduğunuz için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Bütün arkadaşlarımız hakların geliştirilmesini ve çalışma koşullarının daha da iyileştirilmesini bekliyor. Bu da ancak güçlü bir sendikal mücadele le mümkün olacaktır. Sizlerden bu gönül birlikteliğimizi genişletmenizi, üye sayımızı artırarak yetki almamızı sağlayacak yeni üyeler yapmanızı rica ediyorum. Yetkiyi biz aldığımızda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İnşallah hep birlikte bunu başaracağız" diye konuştu.

Yemeğin ardından İl Temsilcisi Ünlü, Eksert'e günün anısına saat takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER