Türk Polis Teşkilatı 171 yaşında

Hafta içerisinde 2 şehit veren Gümüşhane’de Türk Polis Teşkilatının 171.kuruluş yıldönümü kutlamaları buruk geçiyor.

Türk Polis Teşkilatı 171 yaşında
Hafta içerisinde 2 şehit veren Gümüşhane’de Türk Polis Teşkilatının 171.kuruluş yıldönümü kutlamaları buruk geçiyor.

Polis Haftası nedeniyle Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtında çelenk sunma programı gerçekleştirildi.

Gümüşhane’de çalışırken geçici görevle gittiği Şırnak’ın Silopi ilçesinde şehit olan Özel Hareket Polisi Yaşar Yavaş ve Diyarbakır’ın bağlar ilçesinde şehadet mertebesine ulaşarak Çarşamba günü son yolculuğuna uğurlanan şehit Özel Harekat Komiser Yardımcısı Tamer Aktaş’ın acısıyla gerçekleştirilen törende İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Törende konuşan Vali Yücel Yavuz, Türk Polis Teşkilatı’nın Türk Silahlı Kuvvetleri gibi kurulduğu günden beri toplum huzurunu, güvenliğini ve asayişini sağlamak üzere özveri, gayret ve fedakârlık içerisinde çalıştığını belirterek, “2 gün önce burada cenaze merasimini ifa ettiğimiz hemşehrimiz Artvin kadrosunda olan Tamer Aktaş kardeşimizi ve yine bizde görevliyken Silopi’ye geçici görevde olduğu esnada şehit olan Yaşar Yavaş kardeşimizi de hep beraber Gümüşhane halkı olarak Türk milleti olarak ebediyete uğurladık” diye konuştu.

“TARİHTE BAŞARAMADIKLARI GİBİ YİNE BAŞARAMAYACAKLAR”

Küfrün tek millet olduğunu belirten Vali Yavuz, terör belasının Türk Milletinin iradesi, feraseti, milli birlik ve beraberlik duyguları içerisinde def edileceğini kaydederek, “Türk Polis Teşkilatımız, Türk Silahlı Kuvvetler teşkilatımız, bütün güvenlik birimlerimiz ve sivil güçlerimiz bu konuda tam bir dirayet içerisinde tam bir irade ve birlik bütünlük içerisinde mücadele ediyor. Aziz milletimiz de buna destek veriyor. Tarihte başaramadıkları gibi yine başaramayacaklar, bundan eminiz. Bütün şehitlerimizi askerimiz, polisimiz, kamu görevlimiz bütün şehitlerimizi bu gün vesilesiyle rahmetle anıyorum. Allah onlardan razı olsun diyorum. Ailelerine ve milletimize baş sağlığı ve sabır diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu yılki etkinlikler bahsi geçen olaylar nedeniyle biraz daha sadeleştirildi, farklı bir vizyon içerisinde ifa ediliyor. Şehitlerimize rahmet olsun. İnşallah geleceğimiz huzurlu ve güvenli bir şekilde tesis edilecektir” dedi.

İl Emniyet Müdürü Orhan Kar da şanla şerefle yazılan maziyi geride bırakan teşkilatın 171.kuruluş yılına girerken sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşıdığını söyledi.

Türk Polis teşkilatının her kademesinde görev yapan personelin dünya gelişmelerine uyum sağlayarak, milletin değişen beklentilerine cevap vermek için sürekli kendini yenilediğini dile getiren Kar, "Emniyet teşkilatı toplumda huzur ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlamak gibi çok önemli ve hayati görevler üstlenmiştir. Bayrağımızın dalgalandığı her yerde var olmaya kararlı olan teşkilatımızın bu kararlılığı karşısında hiçbir şer odağının duramayacağının iyi bilinmesi gerekmektedir. Bu ülkenin hiçbir meselesi bizi yormaz. Millet olarak bu zor günleri birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız. Bayrağımızla ve vatan toprağımızla sorunu olan hainler er yada geç hak ettikleri cevabı alacaklardır" dedi.

Konuşmaların ardından hafta nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Betül Çakmak ve Edanur Ceylan ile kompozisyon yarışmasında dereceye giren aynı okuldan Elif Can Erdoğan eserlerini seslendirdi.

Öğrencilere ödüllerini ise Vali Yücel Yavuz, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar ve Çarşamba günü son yolculuğuna uğurlanan Gümüşhaneli şehit Özel Hareket Komiser Yardımcısı Tamer Aktaş’ın dayısı İsmail Hakkı Eleman’la birlikte verdi.

Tören, alanda bulunanların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.
Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2016, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER