‘Türkiye’nin en iyi bilişimcileri Gümüşhane’den çıkacak’

Bir dizi ziyaret, inceleme, açılış ve temel atma töreni için memleketi Gümüşhane'ye gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ilk olarak Gümüşhane Valiliği’ni ziyaret etti.

‘Türkiye’nin en iyi bilişimcileri Gümüşhane’den çıkacak’

Bir dizi ziyaret, inceleme, açılış ve temel atma töreni için memleketi Gümüşhane'ye gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ilk olarak Gümüşhane Valiliği’ni ziyaret etti.

Vali Okay Memiş'ten brifing alan ve memleketi Gümüşhane'de olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan Işık, kentin büyük gelişim gösterdiğini söyledi.

“Gümüşhane’nin pırlanta gibi insanları var”

Burada yaptığı açıklamada, memleketinde, doğduğu ve ilk çocukluk yıllarının geçtiği topraklarda bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden Bakan Işık, “Her ne kadar başka bir ilin milletvekili olsak da bizim şehrimiz. Gönül bağımız devam ediyor. Şehrimize her geldiğimizde yeni hizmetlerin kazandırıldığını görmenin büyük bir memnuniyetini yaşıyoruz. Hakikaten Gümüşhane altın ve gümüş yatakları ile meşhur bir şehir ama bence altın ve gümüşten çok daha değerli bir insan yapısı var. Pırlanta gibi insanları var Gümüşhane’nin. Bu şehrin bu kadar güzel insanlarına biz ne kadar hizmet etsek azdır. AK Parti iktidarı döneminde de şehrimiz altın çağını yaşıyor. Bir şehrin nüfusuna oranla belki Türkiye’de en fazla yatırım yapılan şehirlerden bir tanesi Gümüşhane. Gümüşhane bunu fazlasıyla hak ediyor” dedi.

“Türkiye’nin en iyi bilişimcileri Gümüşhane’den çıkacak”

Gümüşhane’nin her geçen gün kabuğuna sığmayan bir il konumuna geldiğine dikkat çeken Bakan Işık, “Geçen haftalarda Sayın Başbakanımızla birlikte Zigana Tünelinin temelini attık. Şu anda 4 kilometreyi bulan bir delme işlemi gerçekleşmiş. 4 kilometre demek 29 Ekim 2019’a bu tünelin biteceği anlamına geliyor ki bu defa Gümüşhane ile Trabzon’un arası 40 dakikaya düşecek. Bu Gümüşhane’nin konumunu çok daha güçlendirmiş olacak. Ayrıca Gümüşhane için büyük sıkıntı oluşturan şehir içi trafiğine çok büyük bir yük getiren tırların çevre yoluna alınmasıyla ilgili proje devam ediyor. Yani Türkiye’de belki çok çok az yerde bulunan köprülü kavşak, viyadük, inanılmaz bir yatırım var. Her alanda, sağlıkta, eğitimde Türkiye’nin en iyi illeri arasına girdi Gümüşhane. Gümüşhane 2002 döneminde eğitimde Türkiye’nin en geri illerinden biriydi. Burada vali beyi özellikle tebrik etmek istiyorum. Tarıma yatırım yaparız, turizme yatırım yaparız, madenciliğe yatırım yaparız ama en önemli yatırım geleceğe, insana, insan unsuruna yapılan yatırımdır. Bilim ve Teknoloji Bakanı iken 2 yıl vali beyle beraber çalışmıştık.  Benim Türkiye’de kodlama dersine verdiğim önemi vali bey Gümüşhane’de hayata geçirme kararı almış. Bende elimden gelen bütün desteği vereceğim. İnanıyorum ki 20 yılın sonra Türkiye’nin en iyi bilişimcileri Gümüşhane’den çıkacak. İnsan unsuruna yaptığımız yatırımın belki ürün alma süremiz biraz uzundur ama en verimli ve gerçekten sürekli ürününde başka bir yolu yok” diye konuştu.

“Gümüşhane çok güzel bir uyum yakaladı”

Gümüşhane’de çok güzel bir uyumun yakalandığını vurgulayan Bakan Işık, “Milletvekili arkadaşlarımız hem kendi aralarında hem de şehirle müthiş bir uyum gösterdiler. Çok çalışkan bir valimiz var. Ankara tecrübesi yüksek, mahalli idarelerde uzun süre çalışmış olmanın verdiği büyük bir birikimle Türkiye’yi, Ankara bürokrasisini iyi tanıyor. Vali beyin enerjisi, dinamizmi bu şehre çok önemli bir katma değer sağlayacak. Belediye başkanımız gerçekten ciddi bir tecrübe. Zaten bu şehrin insanı. Bu şehirde doğmuş, büyümüş, bu şehirden kazanmış ve bu şehre yatırım yapmış arkadaşımız. Şimdide belediye başkanı olarak bu şehri geleceği hazırlamak için çok büyük projeleri art arda hayata geçiriyor. Teşkilatımız iktidarımızın arkasındaki en önemli güçtür. Birlik beraberlik teşkilatımızda da son derece güçlü.  Ticaret odamız, esnafımız, sanatkarlarımız bu şehrin dinamiklerinin başında geliyor. Allah birliğimizi dirliğimizi daim eylesin” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, ziyaretin anısına Bakan Fikri Işık'a el işlemeli vazo hediye etti. Bakan Işık'ta Vali Memiş'e plaket sundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER