Ücretsiz hafızlık imkanı

Gümüş İlim Merkezi (GİMER) tarafından 8. sınıfı bitiren öğrenciler için düzenlenen ücretsiz hafızlık kursu kayıtları başladı.

Ücretsiz hafızlık imkanı
Gümüş İlim Merkezi (GİMER) tarafından 8. sınıfı bitiren öğrenciler için düzenlenen ücretsiz hafızlık kursu kayıtları başladı.

Konuyla ilgili bilgi veren Mevlana Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Derneği Onursal Başkanı ve Gümüş İlim Merkezi ( GİMER) Baş Müderrisi Kadir Naci Köktaş, “Bilindiği üzere 2015 yılı Ekim ayında büyük âlimlerin, devlet büyüklerimiz ve halkımızın katılımıyla Ahmed Ziyaüddin Camii’nde düzenlediğimiz merasim ile 6 Hafızlık ve 6 Arapça talebemize icazet belgeleri verildi.  Gümüşhane’de 3 kız ve 1 erkek medresemiz ile Hafızlık, Arapça ve Kuran-ı Kerim hizmeti vermekteyiz. 8. sınıfı tamamlayan evlatlarımızı ücretsiz olarak medresemize kaydediyoruz. Talebe, hazırlık döneminin ardından hafızlığa başlıyor. Hafızlık süresi talebenin zekâsına göre değişmekle birlikte ortalama 18 aydır” dedi.

Hafızlık eğitiminin ardından devam etmek isteyen öğrencilerin Osmanlı usulü Arapça ilimlerini okumaya başladıklarını, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Usul-u Hadis, Usul-u Fıkıh, Akaid (iman), Kelam, Mantık ve Tasavvuf ilimleri okuttuklarını kaydeden Köktaş, “Bu hizmetlerimizin yanında dernek yerimizde İmam ve Müezzin hocalarımıza, İlahiyat talebelerine Arapça dersleri verilmektedir. Ve halkımıza Kuran-ı Kerim ve İlmihal dersleri de verilmekte olup tüm bu hizmetlerin tamamı ücretsiz yapılmaktadır” diye konuştu.

Canca Mahallesinde devam eden külliye inşaatı ile ilgili bilgi veren Köktaş, bir yıl içinde külliyeyi faaliyete geçirmek için çalışmaların devam ettiğini, toplamda 3,5 dönüm arazi üzerine inşa edilen, içinde camisi, kütüphanesi, misafirhanesi ve derslikleri ile külliyenin, Gümüşhane için büyük bir hizmet kaynağı olacağını sözlerine ekledi.

Ayrıntılı bilgi: //www.gumusilimmerkezi.org
Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2016, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER