Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Zinde Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu tarafından organize edilen ve Ahmet Ziyauddin Gümüşhanevi Vakfı’nın katkılarıyla Gümüşhane’de 4.’sü düzenlenen Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları’nın ödül töreni gerçekleştirildi.

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları Ödül Töreni Gerçekleştirildi
Zinde Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu tarafından organize edilen ve Ahmet Ziyauddin Gümüşhanevi Vakfı’nın katkılarıyla Gümüşhane’de 4.’sü düzenlenen Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları’nın ödül töreni gerçekleştirildi.

Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kültür Merkezi Fuaye Salonundaki ‘Çizgilerle Hadis-i Şerif Sergisi’nin gezilmesi, Ahmed Ziyauddin Camii İmam Hatibi Resul Sağır’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Ufka Yolculuk tanıtım videosunun gösterimiyle başlayan ödül töreninde, Ahmet Ziyauddin Gümüşhanevi Vakfı Başkan Yardımcısı Turan Tuğlu ve Son Peygamber Platformu Başkanı Yahya Özkul tarafından birer konuşma yapıldı.

Konuşmaların ardından ödül törenine, ilk ve ortaokul öğrencilerinin ezberden hadis-i şerif okuması, ‘Kaç Hadis Biliyorsun’ video gösterimi ve İl Müftüsü Ercan Aksu’nun ‘Hadis İlminin Fazileti’ konulu sunumunun sonrası ödül töreni icrasıyla devam edildi.

3 Nisan’da gerçekleştirilen yarışmaya katkı sağlayan kurum temsilcilerine ve yarışmada dereceye girenlere ödüllerini protokol üyeleriyle birlikte takdim eden Vali Yavuz’a desteklerinden dolayı Son Peygamber Platformu Başkanı Yahya Özkul tarafından hat tablosu hediye edildi.

Törende yaptığı konuşmada, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve yarışmacılara teşekkür eden Vali Yavuz, bu yarışmanın kaybedeninin olmadığını belirterek, önemli olanın bu etkinliğe katılma cesaretini göstermek olduğunu söyledi.

81 ilde bu etkinliği sahiplenen sivil toplum kuruluşlarının olduğunu ve Gümüşhane’den de Ahmet Ziyauddin Gümüşhanevi Vakfı’nın bu etkinliği sahiplendiğini dile getiren Vali Yavuz, “Bu da Gümüşhane’miz için ayrı bir güzelliktir” dedi.

Gümüşhane’den bin 71 kişinin katıldığı yarışmanın 2017 yılı ve sonraki yıllarında bir temasının olması ve temaların Ahmed Ziyauddin Gümüşhanevi Hazretleri’nin de aralarında yer aldığı İslam büyükleri olması tavsiyesinde bulunan Vali Yavuz, “Çünkü onlar bizim manevi mimarlarımız ve dayanak noktalarımız. Bunu da en iyi şekilde gençliğimize anlatmamız lazım.” şeklinde konuştu.

Bu yarışmaları kişisel ve kurumsal ihtiras, menfaat ve heveslerden uzak durarak cennete giden yolda bizlere dostluk eden organizasyon olması için,  her Müslümanın bilmesi gereken temel bilgileri öğrenmesine yardımcı olması için, toplumda son Peygamber (sav) algısı oluşması için, Peygamber efendimizin hayatının okunması ve hayata tatbik edilmesini sağlamak için,  Peygamber efendimizi anlamak ve anlatmak için, okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde okuyan, düşünen ve okudukları ile hayatına yön veren bireylerin yetişmesine,  insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamak ve son peygamberin bakış açısını toplumun her kesimine kazandırmak ve yüzde 100 Allah rızası için yaptıklarını kaydeden Ahmet Ziyauddin Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Orhan Fazlıoğlu, “Bunu yaparken toplumun her kesiminin doğal katılımını sağlamak için azami dikkat ve gayret gösteriyoruz. Bir yandan bu yarışmayı ödül töreni ile tamamlamaya çalışırken diğer taraftan gelecek yılki çalışmalarımızı planlamaya başladık. Yaptığımız çalışmalarda emin olun ki kendilerine hizmet etmekten onur duyduğumuz Gümüşhane halkının gönülden teveccühü ile karşılaşıyoruz ve bu durum bizi ziyadesi ile memnun ediyor bize güç veriyor, heyecan veriyor. Gümüşhane il merkezi ile Kelkit ve Şiran ilçe merkezlerinde Ufka Yolculuk- 4 yıl Kültür Yarışmasını gerçekleştirmede yardımlarını esirgemeyen Gümüşhane Valiliğine, Gümüşhane Belediye Başkanlığına, Cezaevinde yarışmamızı sorunsuz tamamlamamızda yardımlarını esirgemeyen Cumhuriyet Başsavcılığına ve Cezaevi yönetimine, İl Emniyet Müdürlüğüne, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Torul, Kelkit ve Şiran ilçe Kaymakamlıklarına ve Milli Eğitim Müdürlüklerine, Torul Atatürk Ortaokulu, Gümüşhane Gazipaşa Ortaokulu, Kelkit Anadolu Lisesi ve Şiran Yunusemre Ortaokulu Müdürlüğüne ve kıymetli ekiplerine, Sponsor olarak destek veren bütün Gümüşhaneli hemşehrilerimize Ahmed Ziyauddin Vakfı Mütevelli Heyetine, yardımseverlere ama özellikle yurdun dört bir tarafında bizim için canlarını feda eden bütün güvenlik güçlerimize ve emniyet mensuplarımıza Ahmed Ziyauddin Gümüşhanevi Vakfı başkanlığı adına gönülden teşekkür ediyor ve kritik - analitik düşünme, tohumdan fidana, Helal ve Sağlıklı gıda, Kuranın Anlamıyla Buluşmak gibi birçok yeni projelerimizde buluşmak, değerli Gümüşhanelilerin teveccühüne layık olmak dileğiyle” dedi.

Yarışmada dereceye girenler ve aldıkları ödüller şöyle:

 

A Kategorisi

B Kategorisi

C Kategorisi

Adı  Soyadı

Ödülü

Adı  Soyadı

Ödülü

 

Ödülü

1

Elif KUZUCU

1000 TL

FatmanurMUTLU

1000 TL

Ebru ŞENSES     

1000 TL

2

A.  Zekeriya DEVRAN

600 TL

Beşir GÜLDAL   

600 TL

Osman SAYAR

600 TL

3

Ömer Lütfi ÇELİK

400 TL

Edanur CANLI   

400 TL

Şerife KUZUCU

400 TL

4

Buse TONYALI

Mansiyon

Nurgül KADIOĞLU

Mansiyon

Gökhan GÜNGÖR

Mansiyon

5

Sinem AYHAN  

Mansiyon

Ayşegül YILMAZ

Mansiyon

Sümeyra OZAN

Mansiyon

 



Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 22:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER