Ufka Yolculuk Kültür Yarışması Yapıldı

Ufka Yolculuk Kültür yarışmaları kapsamında bu yıl üçüncüsü yapılan ‘İdeal İnsan Son Peygamberin Hayatı’ konulu yarışmaya Gümüşhane’den 750 kişi katıldı.

Ufka Yolculuk Kültür Yarışması Yapıldı
Ufka Yolculuk Kültür yarışmaları kapsamında bu yıl üçüncüsü yapılan ‘İdeal İnsan Son Peygamberin Hayatı’ konulu yarışmaya Gümüşhane’den 750 kişi katıldı.

Zinde Gençlik Derneği tarafından organize edilen ve dünyanın çeşitli ülkelerinden ve Türkiye’den toplam 265 bin’den fazla kişinin başvurduğu yarışmayı Gümüşhane’de Ahmed Ziyauddin Gümüşhanevi Vakfı organize etti.

Vakıf adına açıklama yapan yönetim kurulu üyesi Orhan Fazlıoğlu, “Bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları ile katılımcıların, her Müslümanın bilmesi gereken temel bilgileri öğrenmesine yardımcı oluyoruz. ÖSYM sınavları ciddiyet ve kalitesinde yaptığımız yarışmamıza katılanların sayısı, her sene büyük oranda artmaktadır. İdeal insan modelini ve son peygamberi tanıtmak ve anlamak temasıyla Türkçe dilinde Kur’an-ı Kerim’e göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi adlı kitaptan, Dünya genelinde ise İngilizce olarak Muhammad/Martin Lings adlı kitabından 8 Cemaziyelahir 1436 / 29 Mart 2015 pazar günü saat 10.00’da bütün Türkiye ile aynı zamanda Gümüşhane merkezi, Kelkit ve Şiran ilçelerinde yapıldı. sınav sonucunda üç kategoride dereceye girenlere hem Türkiye genelinde hem de il genelinde çeşitli ödüller verilecek.” dedi.

Sınavım Gümüşhane merkezde Gazipaşa Ortaokulunda, Kelkit İlçesinde Kelkit Anadolu Lisesinde, Şiran İlçesinde Yunus Emre Ortaokulunda yapıldığını kaydeden Fazlıoğlu, “Yarışmanın düzenlenmesi ve okul tahsisi hususunda yardımlarını esirgemeyen Gümüşhane Valiliği, Kelkit ve Şiran Kaymaklığına, İl Milli Eğitim, Şiran ve Kelkit İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine, Yarışmanın sorunsuz bir şekilde tamamlanmasında emeği gecen Emniyet Görevlilerine, ilgili okul idarecileri, salon başkanları ve gözetmenlere ayrıca dereceye girenlerin ödüllendirilmesinde katkılarını esirgemeyen sponsorlara ve yarışmaya yoğun ilgi gösteren Gümüşhane halkına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri daha sonra düzenlenecek bir programla takdim edilecek.
Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2015, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER