Ufka Yolculuk meal yarışma sınavı tamamlandı

Gümüşhane'de Ahmed Ziyauddin Gümüşhanevi Vakfı tarafından organize edilen, en geniş katılımlı sivil bilgi yarışması olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları'nın beşincisi tamamlandı.

Ufka Yolculuk meal yarışma sınavı tamamlandı

Gümüşhane'de Ahmed Ziyauddin Gümüşhanevi Vakfı tarafından organize edilen, en geniş katılımlı sivil bilgi yarışması olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları'nın beşincisi tamamlandı.

Kur'an-ı Kerim Meali konusunda 81 il, 853 ilçe, KKTC, Almanya, Belçika, Kazakistan, İngiltere ve İsveç'teki sınav merkezlerinde, internet üzerinden ise dünya genelinde başarıyla tamamlandı.


Ahmed Ziyauddin Gümüşhanevi Vakfı mütevelli heyeti üyesi Orhan Fazlıoğlu, Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından 26 Mart Pazar günü gerçekleştirilen ve 7’den 70’e her kesimin birlikte katıldığı sınava, Türkiye geneli ve 75 ülkeden 588 bin 178 kişi müracaatta bulunduğunu söyledi.

Fazlıoğlu, Kur'an-ı Kerim Meali konusunda, “Feyzü'l-Furkân Kur'ân-ı Kerîm Meali – Hasan Tahsin Feyizli”, “Kur'an-ı Kerim Meali – Türkiye Diyanet Vakfı”, “Kuranı Hâkim ve Meali Kerim – Hasan Basri Çantay” ve “Kur'an-ı Kerim Meali – Ömer Nasuhi Bilmen” temel sahih kaynakların birisinden sorumlu tutulan yarışmacıların A kategorisi (10 yaş altı), B kategorisi (10-14 yaş arası), C kategorisi (14-19 yaş arası), D kategorisi (19-30 yaş arası), E kategorisi (30 yaş üstü) ve F kategorisinde (ihtisas) çoktan seçmeli teste tabii tutulduğunu söyledi.

G kategorisi (Türkçe online) sınavı ise dünya genelinde www.ufkayolculuk.com web sitesi üzerinden gerçekleştirilirken, H kategorisi (İngilizce online) sınavı ise www.ufkayolculuk.com web sitesi üzerinden 2 Nisan Pazar günü yapılacağını kaydeden Fazlıoğlu, engellilerin de katılabildiği yarışmaya, Türkiye genelindeki 360 cezaevinden 235'indeki 6 bin 969 tutuklu ve mahkûmun kayıt yaptırdığını dile getirdi.

17 bin gönüllünün desteklediği yarışmada, 83 sivil toplum kuruluşunun da proje ortağı olduğunu, sınav için 2 bin 626 bina tahsis edildiğini dile getiren Fazlıoğlu, Türkiye genelinde dereceye girenlere yarışmanın A, B, C, D, E, F kategorilerinde birinci olanlar 2 Umre Seyahati + 2 bin 500 TL veya 2 Dosta Yolculuk + 2 bin 500 TL ya da 9 bin TL, ikinciler 2 Umre Seyahati + bin 500 TL veya 2 Dosta Yolculuk + bin 500 TL veya 8 bin TL, üçüncüler 2 Umre Seyahati + 500 TL veya 2 Dosta Yolculuk + 500 TL ya da 7 bin TL para ödüllerinden birini seçebileceğini, G, H kategorilerinde yarışanlar arasında birinci, ikinci ve üçüncü gelenler ise tablet bilgisayar ödüllerini kazanacağını söyledi.

Sınavda 60 puan ve üstü alanlar arasından yapılacak çekilişle 10 kişiye daha Umre Seyahati ya da Dosta Yolculuk hediye edileceğini ifade eden Fazlıoğlu, ödül töreninin 5 Mayıs'ta yapılacağını belirtti.

Fazlıoğlu, “Ekip arkadaşlarım ve vakfımız adına 26 Mart 2016 Pazar günü saat 10.00'daki sınavını Gümüşhane İl Merkezinde Gazipaşa Ortaokulu'nda ve Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, Torul İlçesinde Atatürk Ortaokulu'nda, Şiran İlçesinde Yunus Emre Ortaokulu'nda, Kürtün İlçesinde Cumhuriyet Ortaokulu'nda, Köse İlçesi'nde 60. Yıl Ortaokulu ve 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu'nda ve Kelkit İlçesinde Abdulhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçen bütün yetkililer, okul idarecileri, sınav gözcüleri ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER