Ulaşıma ve suya zam

Aralık ayında Gümüşhane Belediye Meclisi Tarafından alınan tüm belediye hizmetlerine zam kararı uygulanmaya başlandı.

Ulaşıma ve suya zam

Aralık ayında Gümüşhane Belediye Meclisi Tarafından alınan tüm belediye hizmetlerine zam kararı uygulanmaya başlandı.

Gümüşhane Belediyesi’nin Aralık ayında toplantılarında aldığı ve 2017’de geçerli olmak üzere su ve dolmuş ücretlerine yapılan zam uygulanmaya başlandı. Buna göre meskenlerde 2 lira olan 1 metreküp su, 2,10 liraya çıktı.

Dolmuş fiyatlarında yapılan zamda ise ücretler şu şekilde belirlendi: Transit yolda çalışan yarım otobüslerde öğrenci 1,35 liradan 1,45 liraya, sivil ise 1,75 liradan 2 liraya çıkartıldı. DSİ-Hacıemin arası ise 2 liradan 2,2 liraya çıktı.

Şehir içinde çalışan dolmuşlarda ise (Tanjant-İnönü-Hasanbey) 1,25 lira olan öğrenci ücreti 1,40 liraya, 1,75 lira olan sivil ücreti ise 2 liraya çıkarılırken indi-bindi ise 1 lirada kaldı. Gümüşhane- Kent Ormanı ücreti ise 4,5 lira oldu.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen yapılan zamların TEFE-TÜFE oranının daha altında olduğunu kaydederek, “Ekonomik şartlar dikkate alınarak bu tarifeleri belirledik. Tüm belediye hizmetlerine ve dolmuş ücretlerine zam yapıldı. Ancak bu zam oranının TEFE-TÜFE oranlarının altında olmasına özen gösterdik” dedi.

Şehir içi dolmuş şoförü Gürbüz Tanrıkulu ise her şeyin fiyatının arttığını belirterek zammın normal olduğunu, ilk etapta 2.15 olan ücreti kendi talepleri doğrultusunda 2 liraya çektiklerini söyledi.

Yolcular adına konuşan Toygun Dabağ ise dolmuşçu esnafının artan fiyatlar sonrası uygulanan zammın kabul edilebilir seviyede olduğunu ancak, yolların tahammül sınırlarını zorladığını söyledi. Altyapı uygulamalarında garip bir kültüre sahip olduğumuzu dile getiren Dabağ, “Bizde bir koordinasyon sorunu var. Yapılacak altyapı çalışmaları için önce doğalgazcı geliyor kazıyor, ardından elektrikçi gelip kazıyor. O gidiyor sucu gelip kazıyor. Bir organize maalesef yok.” diye konuştu.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER