Ülkü Ocaklarından'‘Bir Ölür, Bin Diriliriz' Konseri

Gümüşhane Ülkü Ocakları, orta öğretim teşkilatına yönelik olarak ‘Bir Ölür, Bin Diriliriz’ isimli konser düzenledi.

Ülkü Ocaklarından'‘Bir Ölür, Bin Diriliriz' Konseri
Gümüşhane Ülkü Ocakları, orta öğretim teşkilatına yönelik olarak ‘Bir Ölür, Bin Diriliriz’ isimli konser düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konsere Ülkü Ocakları Genel Merkez sanatçılarından Rahmet safa ve Ozan Arif Atılgan katıldı.

Programa MHP İl Başkanı Orhan Mazman, Merkez İlçe Başkanı Nurgül Özener, Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, Gümüşhane eski Belediye Başkanı Mustafa Canlı, MHP il ve merkez ilçe yöneticileri, Kelkit Ülkü Ocakları İlçe Başkanı, Eski Ülkü Ocakları İl Başkanları ve çok sayıda liseli öğrenci katıldı.

Programda konuşan Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanı Fatih Vakur Kara, ülkücülüğün, Türklük onur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti, zalime karşı yavuz, mazluma karşı yunus olmak, kula kul olmayı reddeden, Allah’tan başkasına boyun eğmeyen inanç ve imanın amele dökülen yüzü, İlah’i Kelimetullah nizamı alem yolu, Allah’ın kelamını tüm dünyaya yaymak ve Allah’ın kelamı ile tüm dünyaya hükmetme ülküsü olduğunu söyledi.

Ülkücülerin Allah yolu üzerinde inançla yürüdüklerini kaydeden Kara, hiçbir dünyevi güç, otoriter baskı, makam ve mevki, kişi veya kimse, kişisel menfaat ve çıkar teklifi ve tehdidin inandıkları davadan vazgeçiremeyeceğini belirterek, “Sırf Ülkücü ve MHP’li olduğu için Belediyelerden çıkartılan, çıkartılmakla tehdit edilen Ülkücüleri siz bu baskı ve dayatma ile inandıkları davadan vaz geçirebileceğinizi mi zannediyorsunuz? Sırf Ülkücü oldukları için mevcut pozisyonlarını değiştirdiğiniz Okul Müdürlerini, Kurum Amirlerini siz bu davadan vazgeçireceğinizi mi düşünüyorsunuz? Sırf Ülkücü oldukları için sürgünlere gönderilen, sırf ülkücü oldukları için iş başvuruları kabul edilmeyen ülkücüleri siz inandıkları davadan vazgeçireceğinizi mi zannediyorsunuz? Siz ülkücü hareketi bir mevzi kaybedildi diye yok oldu bitti olarak nasıl nitelendirebilirsiniz? Güneş görmez zindanlara hapsedilen, yağlı urganlardan geçirilen, tarifi mümkün olmayan işkence ve eziyetlere maruz kalan Ülkücü Hareket bitirilebilmiş midir ki? Siz şimdi bir mevzi düştü diye bu hareketi bitmiş olarak gösterme cüretini gösteriyorsunuz?” dedi.

Gümüşhane’de gençlik için Ülkü Ocakları kadar sosyal, kültürel, eğitim alanlarda faaliyet gösteren başka bir gençlik hareketi olmadığını ifade eden Kara, “Gençliği önemsediklerini söyleyenlere sesleniyoruz. Bizler konser, şiir gecesi, eğitim seminerleri, kermes, spor etkinlikleri, konferans, burs, barınma sorunu, gençlik çalıştayı, tarihi mekanlara geziler, yemekler, gençlik şölenleri, gibi onlarca faaliyeti yaparken siz nerelerdeydiniz? Şimdi gençliği biz değil de sizler mi düşünüyorsunuz?” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2014, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER