Ünlü Oyuncu Barbaros Levent Seçkin Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde

Dizi ve film sektörünün vazgeçilmez kötü adam karakterlerinden birisi olan ünlü oyuncu Barbaros Levent Seçkin, Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesine kısa film çekimlerine oyuncu olarak katıldı.

Ünlü Oyuncu Barbaros Levent Seçkin Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde

Dizi ve film sektörünün vazgeçilmez kötü adam karakterlerinden birisi olan ünlü oyuncu Barbaros Levent Seçkin, Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesine kısa film çekimlerine oyuncu olarak katıldı.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi stüdyolarında gerçekleştirilen kısa film çekimine davet edilerek gelen oyuncu Seçkin, genç yönetmen Halil İbrahim Taşdemir’in yönetmenliğini Doç. Dr. Salih Güran’ın danışmanlığını üstlendiği “Baron” isimli kısa filmde rol alarak, film ekibine destek verdi. Film çalışmalarına Dr. Öğr. Üyesi Sertaç Timur Demir, Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) ve Arş. Gör. Said Tuğcu katılarak destekte bulundular.

Genç yönetmen Taşdemir, ilk filmi olan Baron’da Franz Kafka’nın Dönüşüm, Stefan Zweig’in Satranç isimli eserlerinden yola çıkarak kurgulamış olduğu öyküyü işledi.

Başarılı oyuncu Levent Seçkin film hakkında ki düşüncelerini ise şu şekilde dile getirdi: “Baron filminde Türk sinemasına farklı bir bakış açısı ile yaklaşılmış. Kendince ütopik, kurmaca bir dünya yaratıp, senaryoda var olan olayları semboller ve metaforlar üzerinden ekranda yansıtılmaya çalışılmış. Filmde esas alınan konu ise tarafsızlık. Yani olaylara dini, ırkı, görüşü ne olursa olsun herkesin gözünden bakabilmek. Olaylara hümanist bir bakış açısı ile yaklaşma hedeflenmiş. Bunu yansıtabilmek için ise dörtlü satranç metaforu kullanılmış. Benim filmdeki rolüm ise suçlu ve gücü elinde toplamış bir baron.”

Filmde işlenen dörtlü satranç metaforunun oldukça yaratıcı bir fikir olduğunu belirten Seçkin, satranç metaforu hakkında, “Dörtlü satranç metaforu yine dünyadaki dört kutsal kitaba ve dört dine hitap ediyor. Aynı zamanda dünya da doğu, batı, güney, kuzey olarak satrançta işleniyor. Ve bu bölünmede Doğu kısım Arap, Güney kısım Afrika, Batı kısım Avrupa, Kuzey kısım ise Rusya olarak temsil ediliyor ve böylece ortaya oldukça sosyo-politik bir film çıkmış oluyor.” diye konuştu.

Gümüşhane Üniversitesi, öğrencilerine sahip çıkıyor

Gümüşhane Üniversitesi’nin İletişim Fakültesi öğrencilerine sunduğu imkanları oldukça beğendiğini belirten Seçkin, “Gümüşhane Üniversitesinde ağırlandığım süre boyunca öğrencileri ve öğretim üyelerini tanıma imkânı da buldum. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde bazı üniversitelere nazaran gerek eğitim, gerek ekipman bakımından öğrencilere oldukça geniş imkanlar sunulduğunu gözlemledim. Tüm bunları gözlemledikten ekibin bu kadar kaliteli bir senaryo oluşturmasına ve öyküsünü kamera arkasında profesyonel düzeyde işleyebilmesine hiç şaşırmadım. Çünkü her şeyin başı eğitimden geçiyor ve Gümüşhane Üniversitesi, bu anlamda İletişim Fakültesi öğrencilerine sahip çıkıyor.” dedi. 

Öğretim üyelerinin öğrenciye saygısı büyük

Ünlü oyuncu Barbaros Levent Seçkin, Gümüşhane Üniversitesi’ne ziyarette bulunduğu süreçteki memnuniyeti ise “Gümüşhane Üniversitesi’nde ağırlandığım süre boyunca gördüm ki İletişim Fakültesi öğretim üyeleri öğrencilerine oldukça geniş imkanlar sağlıyor ve her anlamda onları destekleyerek, onların hayallerine bir adım daha yaklaşmalarına yardımcı oluyor. Üniversite ekipman ve mesleki eğitim bakımından medya merkezinden, stüdyosuna kadar öğretim üyelerinin de kontrolünde olmak üzere senarist, yönetmen, kamera arkası ve gazeteci adaylarına kendilerini sektöre hazırlamaları için her türlü imkanları sunuyor.” diyerek dile getirdi.

Öğrencilere “Biz” duygusu aşılanmış

Kendisine film çekiminde eşlik eden ekibin desteğine ve ilgisine hayran kaldığını belirten Seçkin, bu konudaki görüşlerini ise “Kısa film çekimi boyunca dikkatimi çeken bir diğer husus ise öğrencilerde hakim olan biz duygusu oldu. Henüz yolun başında olmalarına rağmen ekip çalışmasına oldukça hâkim bir ekiple çalıştım. Ekipte herkesin birbirine inancı ve desteği vardı. Bu yüzden başarılı bir çekim oldu. Öğrencilere biz duygusu oldukça başarılı bir şekilde aşılanmış. Bu durum beni çok memnun etti. Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerine teşekkürlerimi sunuyor ve başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde dile getirdi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER