Üstün'den Eğitim Yılı Kutlaması

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında eğitimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu söyledi.

Üstün'den Eğitim Yılı Kutlaması
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında eğitimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu söyledi.

Üstün, tatilin ardından yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlıyor olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Geleceğimizin şekillenmesinde önemli yeri olan bu anlamlı günde, öğrencilerimiz okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın heyecanı ve sevincini yaşarken, yeni nesli şekillendiren değerli öğretmenlerimizde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı, muasır medeniyet yolunda yetiştirmenin gururunu yaşıyor, bu denli önemli günde 2012-2013 eğitim öğretim yılını ve ‘‘ilköğretim haftası’’nı içtenlikle kutluyorum.” dedi.

Eğitimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu kaydeden Üstün, “Kişinin gelişim ve olgunlaşma durumuna göre öğrenme etkinlikleri ve ihtiyaçları değişse de şunu çok iyi biliyoruz ki kişinin aile durumu, çevresel etkileşimi ve okul durumu öğrencilerimizin başarı düzeyini etkileyen en önemli sebeplerdir. Bu nedenle yeni eğitim sistemimiz bireyi merkeze alan, bireyin farklılıklarını gözeten ve eğitim ortamını ona göre hazırlayan bir yapıdadır.” diye konuştu.

Türkiye’nin her alanda olduğu gibi eğitim alanında da önemli değişikliklerle, emin adımlarla yoluna devam ettiğinin altını çizen Üstün, şöyle konuştu: “Gelişen ve değişen dünya da ortam şartlarına ayak uydurabilmemiz için gerek toplum olarak gerekse kişi olarak kendimizi geliştirmeli, büyük düşünmeli ve yaşamak istediğimiz ortam şartlarını kendimiz belirleyecek bilgi ve donanıma sahip duruma gelmeyiz. Değerli öğrencilerimize özellikle şu zinciri hatırlatmak istiyorum. Başarılı bir ilköğretim eğitimi-iyi bir lise,iyi bir lise eğitimi-iyi bir üniversite, iyi bir üniversite refah düzeyi yüksek bir hayat olanağı sağlar. Bu sebeple işin başında başarıya odaklanarak ve bu motivasyondan taviz vermeyerek çalışmalarımızı yapmalı, bizlere hayatın engellerini aşmamız hususunda gece gündüz demeden emek veren anne babalarımıza ve öğretmenlerimize sevgi ve saygıda kusur etmeden öğretim yılını tamamlamalıyız.”

Üstün, toplumun kalkınması, refah seviyesinin yükselmesi, sosyal ve kültürel yönden gelişmesinin eğitimle mümkün olduğunun altını çizerek, bu nedenle gençlerin vatanını, milletini seven, bilinçli, milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel konuları takip eden, doğru düşünüp sağlıklı karar veren bireyler olarak yetişmesinin kendilerinin en büyük isteği ve beklentisi olduğunu söyledi.

Bu beklentiler doğrultusunda eğitim hizmetlerinin seviyesini yükseltmek ve eksiklikleri gidermek için Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti olarak var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Üstün, “Bilim ve teknolojinin tahminlerin ötesinde bir hızla ilerlediği, aynı zamanda bilgiye ulaşmanın son derece kolaylaştığı günümüzde, yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizin, her koşulu fırsata dönüştürüp çağın gereklerini yapacak donanıma sahip nesiller olarak yetiştirilmesi gerekliliğine inancımızdan dolayı, kendini sürekli yenileyen, ezbercilikten uzak bireyler yetiştirmek için, okullarımızın her türlü fiziki yapı ve donanımının, bilim ve teknolojiye uygun hale getirilmesi çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerimle 2012-2013 Eğitim ve öğretim yılının ülkemize, milletimize, ilimize, ilçelerimize, öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.
Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2012, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER