Üstün'den Ses Getiren Cumhurbaşkanlığı Değerlendirmesi

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması halinde AK Parti’nin kan kaybetmeyeceğini düşündüğünü söyledi.

Üstün'den Ses Getiren Cumhurbaşkanlığı Değerlendirmesi
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması halinde AK Parti’nin kan kaybetmeyeceğini düşündüğünü söyledi.

Erdoğan ile ilgili toplumdaki algının çok farklı olduğunu Erdoğan’ın liderlik anlayışı ve liderlik tarzı ile toplumla tamamen bütünleştiğini belirten Üstün, “Ama ben uyumlu bir çalışma ile eğer sayın Cumhurbaşkanımızın geri gelme düşüncesi olursa ben şahsen başbakanımızla istişare sonucu grubumuzla istişare ile Cumhurbaşkanımızla da gayet başarılı gideceğini düşünüyorum.” dedi.

AK Parti milletvekilleri, istişare toplantısında AK Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan milletvekillerinin, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve AK Parti’nin üç dönem kuralını görüşmelerini bekleniyor.

AK Parti milletvekilleri, toplantı öncesinde parti genel merkezine gelişlerinde gazetecilerin sorularını cevapladı. AK Parti Gümüşhane milletvekili Feramuz Üstün, "Gönlünüzden geçen cumhurbaşkanı adayı kim?" sorusuna "Benim gönlümden geçen cumhurbaşkanı adayı hakikaten istişareyi devam ettirecek bir Cumhurbaşkanı adayı. Bizden uzlaşma ile çıkacağına inanıyorum en ufak kriz olacağını düşünmüyorum. Yani millet bekliyor bunu, özellikle bu seçim döneminde verilen mesaj da şu; kimsenin şahsi koltukları önemli değil milletin istikrarı önemli." cevabını verdi.

"İstikrar derken Erdoğan’ı mı kastediyoruz" diye bir başka soru yöneltilen Feramuz Üstün, "Tabi onu da kastediyorum. Ben sayın başbakanımız eğer cumhurbaşkanlığına çıkmak isterse ben seve seve şahsi kişisel görüşüm olarak söylüyorum biz seve seve destekleriz ama onun dışında partimizin vereceği her türlü karara da grup olarak alacağı karara da hep beraber saygı göstereceğiz. Milletin krizden ziyade bir uzlaşma ile bu işi neticelendireceğimize eminim, milletin tereddüdü olmasın." ifadelerini kullandı.

Kendisine AK Parti’nin 3 dönem kuralı hakkında da bir soru yöneltilen Milletvekili Üstün, “3 dönem kuralını ben şahsen çok sağlıklı bulmuyorum çünkü insanlar eğer vatandaş seviyorsa 3 dönemle sınırlandırılmasının çok mantıklı olmadığını düşünüyorum ama şahıslar 3 dönemi kendisi ile alakalı uygularsa da buna da diyeceğimiz birşey yoktur." dedi.

Milletvekili Üstün, son olarak kendisine yöneltilen “Başbakan aday olursa AK Parti kan kaybeder mi sizce? Çünkü Erdoğan kimliği bazen öne çıkıyor” sorusuna şöyle cevap verdi: “Tabi başbakanımızla ilgili toplumdaki algı çok farklı, liderlik anlayışı liderlik tarzı ile toplumla tamamen bütünleşti. Ama ben uyumlu bir çalışma ile eğer sayın Cumhurbaşkanımızın geri gelme düşüncesi olursa ben şahsen başbakanımızla istişare sonucu grubumuzla istişare ile cumhurbaşkanımızla da gayet başarılı gideceğini düşünüyorum.”
Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2014, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER