Vali Mayda Ankara Temaslarını Değerlendirdi

“3 GÜN İÇİNDE 10 BAKANIMIZLA GÖRÜŞTÜK”

Vali Mayda Ankara Temaslarını Değerlendirdi
Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, geçtiğimiz hafta boyunca Ankara’da yaptığı çeşitli temasları değerlendirdi.

İlk olarak Valililer toplantısının yapıldığını kaydeden Vali Mayda, 3 günlük süre içerisinde yapılan toplantıda 10 Bakanla görüşme şansı bulduklarını söyledi. Vali Mayda, Bakanların kendi çalışmaları ile ilgili bilgilendirmelerinin ardından kendilerinin de Bakanlara ilk ağızdan şehrin sorunları, sürdürülen ve planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdiklerini ifade etti.

Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığının Gümüşhane’de güzel yatırımlarının olacağını kaydeden Vali Mayda, “Geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara’da Valiler toplantısı söz konusuydu. Orada üç gün içerisinde 10 Bakan’la görüşme sağladık. Onlar bize yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdiler ve ilimizde sürdürülen çalışmalarla ilgili münhasıl notlar iletildi. Bizde taleplerimizi ve ihtiyaçlarımızı kendilerine ilettik. Görüşmelerde ilimizdeki yatırımları da konuştuk. Özellikle Milli Eğitim ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığımızın güzel yatırımları olacak. Diğer bakanlıklarla ilgili taleplerimizi ilk ağızlardan Bakanlara iletmiş olduk.” dedi.

-ÇANKAYA ZİRVESİ

Vali Mayda, Çankaya köşkünce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Gümüşhane heyetini kabul etmesi ile ilgili detayları da paylaştı. Kendisinin ziyarette klasik bir sunum yapmadığını, bunun yerine şehrin ayırt edici özelliklerini anlattığını dile getiren Vali Mayda, şunları sölyedi: “Yapılan çalışmalar ve sorunları belirttim. Hali ile zihnini ve dikkatini yormayacak bir sunum oldu. Daha sonra da Sayın Cumhurbaşkanımız arkadaşlarımızla tek tek görüştü. Hem tanıştı, hem de düşünce ve taleplerini ilk elden dinledi. Sıcak bir görüşme oldu.”.

Ziyaretin amacının genel itibarı ile Gümüşhane’yi tanıcı bilgiler vermek, yapılan çalışmalar konusunda Cumhurbaşkanı Gül’ü bilgilendirmek, şehrin sorunlarını destek ve himayelerini temin açısından gündeme getirmek ve Cumhurbaşkanı Gül’ü Gümüşhane’ye davet etmek olduğunu kaydeden Vali Mayda, “Gümüşhane’ye Cumhurbaşkanlığı düzeyinde en son ziyaret Sayın Süleyman Demirel tarafından 1994 yılında gerçekleşmiş. 18 yıl olmuş. Bunu da belirttik özellikle. Sayın Cumhurbaşkanımız da söz verdi. Önümüzdeki aylarda (yaz aylarında) ilimizi ziyaret edecek. Oradaki arkadaşlarla planlamasını yapacağız ve inşallah ilimize teşrif edecekler. Hem sorunlarımızın o düzeyde de takibini sağlayacak hem de ilimize ziyaret vesilesi ile sorunları ve çalışmaları yerinde görme imkanı oluşacak. O da çok memnun oldu. Bizi çok sıcak karşıladı.” dedi.

Vali Mayda, 7 gün süren Ankara temaslarının oldukça verimli olduğunu da sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2012, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER