Vali Memiş Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinde incelemelerde bulundu

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Kelkit, Köse ve Şiran ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulundu, Kelkit ilçesinde Şehit Piyade Üsteğmen Erdem Keskin’in kabrini ziyaret etti.

Vali Memiş Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinde incelemelerde bulundu
Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Kelkit, Köse ve Şiran ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulundu, Kelkit ilçesinde Şehit Piyade Üsteğmen Erdem Keskin’in kabrini ziyaret etti.

İlçe ziyaretleri kapsamında beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Metin Yalvaç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Selman Eroğlu,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü İlbeyi Aydın, Karayolları 101. Şube Şefi Erkan Ertürk ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru ile birlikte Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

İkisu-Tersun güzergâhı üzerinden Şiran’a giderek, devam eden yol yapım çalışmalarını inceleyen ve çalışmaların son durumu hakkında Karayolları 101. Şube Şefi Erkan Ertürk’ten bilgi alan Vali Memiş, Şiran’da ilk ziyaretini İlçe Kaymakamlığına gerçekleştirdi.

Şiran Kaymakamı Murat Özdemir ile bir süre görüştükten sonra, yapımına devam edilen yeni Hükümet Konağı ve Halk Eğitim Merkezi binalarında incelemede bulunan Vali Memiş, karşılaştığı esnaf ve vatandaşlarla da sohbet ettikten sonra Şiran Belediyesi’ne geçti. Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak ile makamında görüşen Vali Memiş, ardından Çakırkaya Manastırı ve Tomara Şelalesi’ne de geçerek incelemelerde bulundu.

Şiran’da son olarak, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın köyü Babacan Köyü’nü ziyaret eden Vali Memiş, yapımı yeni tamamlanan köy konağında incelemede bulunarak, köy muhtarı Turan Küçük ve köy sakinleriyle hasbihal etti.

Şiran’ın ardından Kelkit ilçesine geçen Vali Memiş, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz’u makamında ziyaret ettikten sonra, Kelkit Abdulhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapımına başlanan konferans salonu ve Kelkit Spor Salonu’nda incelemede bulundu.

Daha sonra, Kelkit Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Can ve Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz’a iade-i ziyarette bulunan Vali Memiş, ardından beraberindekilerle birlikte, Kelkit Belediyesi tarafından kent estetiği projesi kapsamında dış cephe kaplamaları ve yol asfaltlama çalışmaları yapılarak Kültür Sokağı haline getirilen Aydın Doğan Caddesi’ni gezdi, karşılaştığı esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Vali Memiş, 29 Mart 2016 Salı günü ebediyete uğurlanan şehit Piyade Üsteğmen Erdem Keskin’in, Kelkit ilçesine bağlı Karşıyaka Köyü’nde bulunan kabrini ziyaret etti.

Kendisine, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ve kurum müdürlerinin de eşlik ettiği ziyarette, şehit Üsteğmen Keskin için Fatiha okuyup, dua eden Vali Memiş, şehidimizin babası Cevat Keskin ile de bir süre görüşerek, başsağlığı, sabır ve metanet diledi.

Ardından Köse ilçesine geçen Vali Memiş, ilk olarak, Köse ilçe girişinde bulunan Köse Barajı’nda devam eden güçlendirme çalışmalarını inceledi. DSİ Gümüşhane Şube Müdürü Ümit Yayla’dan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra Köse Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Memiş, Köse Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ile makamında bir süre görüştükten sonra Köse Belediyesi’ne geçti Belediye Başkanı Şerif Aygün’den belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ardından beraberindekilerle birlikte, Köse ilçesinde yapımına yeni başlanan yükseköğrenim öğrenci yurdu inşaatı, Köse Kapalı Spor Salonu, mesire alanı ve yapımı tamamlanmak üzere olan Oylumdere Sulama Barajı’nda incelemelerde bulunan Vali Memiş, daha sonra Salyazı Köyü’nü ziyaret etti.

Salyazı Köyü’nde, atıl durumda bulunan havaalanı ve gelecek sezon eğitim-öğretime başlayacak olan Salyazı İlkokulu’nda incelemede bulunan Vali Memiş, köy kahvesinde vatandaşlarımızla bir araya gelerek, talep ve sorunlarını dinledi, hasbihal etti.

Vali Memiş, bugün ise Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü sınırları içerisinde bulunan dünyaca ünlü damlataşı Karaca Mağarasını inceledi.

Beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Yalvaç, İl Kültür ve turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü İlbeyi Aydın, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru, DSİ Gümüşhane Şube Müdürü Ümit Yayla, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Demirkıran ve Özel İdare birim müdürleri ve teknik personeli ile birlikte Karaca Mağarası’nı ziyaret ederek, devam eden yol genişletme, altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarının son durumunu yerinde inceledi, İl Özel İdaresi yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2016, 00:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER