Ara
Gümüşhane
Kapalı
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8125 %0.19
50,2105 %0.03
5.979,91 % 0,41
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Vali Memiş, Yağmurdere tartışmasına son noktayı koydu

Vali Memiş, Yağmurdere tartışmasına son noktayı koydu

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, merkeze bağlı Yağmurdere köyünde kapatılan Jandarma karakolunun yerine ‘Kalekol’ yapılacağını belirterek, vatandaşların müsterih olmasını istedi.

916
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane Valisi Okay Memiş, merkeze bağlı Yağmurdere köyünde kapatılan Jandarma karakolunun yerine ‘Kalekol’ yapılacağını belirterek, vatandaşların müsterih olmasını istedi.

"KARAKOL BİNASININ KULLANILAMAZ RAPORU VAR"

Konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada Yağmurdere Jandarma Karakolunun geçici olarak Kale köyündeki karakola taşındığını kaydeden Vali Memiş, bunun sebebinin ise oradaki Jandarma Karakol binasının kullanılamaz raporunun olması olduğunu söyledi.

"O BÖLGEYE KALEKOL YAPMAYI PLANLIYORUZ"

Konunun kamuoyunda çok yankı yaptığını ve farklı mecralara çekildiğini ifade eden Vali Memiş, “Bizim buradaki niyetimiz oradaki Jandarma personelinin can güvenliğini tesis etmek. Yoğun kış şartlarının olduğu da bir yer orası. İnşallah mümkün olursa yine Yağmurdere’de bir Kalekol yapmayı planlıyoruz. Hem terörle mücadelede de etkin bir bina kalekollar. Oradaki karakol asayiş hizmetlerini ta nahiyelik döneminde onları tesis etmek için yapılmış bir binaydı. Bizim yapacağımız hem asayişi hem de terörle mücadelede herhangi bir risk anında şehit veya gazi vermeden oradaki asayiş hizmetlerini tesis edeceğiz. O bölgede yaşayan vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Öncelikli olarak yine Yağmurdere’de olmak üzere karakol binamızı o bölgede yapacağız. Önceliğimiz o. Ama bu iş teknik bir iştir. İşin güvenlik, asayiş ve terörle mücadele boyutu vardır. Bütün bu şartları sağlayacak uygun bir yeri Yağmurdere bölgesinde tesis edeceğiz. Ve inşallah yeni karakolumuzu yapacağız” dedi.

"VATANDAŞLARIMIZ MÜSTERİH OLSUNLAR"

Konuyu tüm paydaşlarla yapılacak çalışma neticesinde netleştireceklerini dile getiren Vali Memiş, “O bölgede yaşayan vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Sanki keyfi bir uygulamaymış gibi yorumlamasınlar lütfen. Biz ne o bölgede yaşayan vatandaşlarımızı ne de o bölgedeki Jandarma personelimizi mağdur etmeden bu konuya bir çözüm bulacağız. Müsterih olsunlar” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
T
Temel baki tosun 8 yıl önce
İnşAllah zaten temennimiz de bu.
BEĞENME
0
CEVAPLA