Vali Memiş Zigana’yı inceledi

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Torul ilçe sınırları içerisinde bulunan Zigana Limni Gölü Tabiat Parkı, Zigana Kayak Merkezi ve Kayak Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Vali Memiş Zigana’yı inceledi
Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Torul ilçe sınırları içerisinde bulunan Zigana Limni Gölü Tabiat Parkı, Zigana Kayak Merkezi ve Kayak Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, İl Sağlık Müdürü Mustafa Ağar, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru ile Torul İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Bedir ve Hayati Topçu’nu eşlik ettiği gezide işletmecilerle sohbet eden Vali Memiş, Gümüşhane turizminin kapısı durumundaki bölgenin sorunlarını dinledi.

VALİ MEMİŞ’TEN YOLU ACİLEN BİTİRİN TALİMATI

İlk olarak Zigana Limni Gölü Tabiat Parkında çevre ve alan düzenlemesi çalışmalarını inceleyen Vali Memiş, yapılan çalışmalar hakkında Şube Müdürü İlbeyi Aydın ve İşletmeci Murat Eroğlu’ndan bilgi aldı.

Bilgilendirme kapsamında Vali Okay Memiş’e, Limni Gölü Tabiat Parkında çevre ve alan düzenlemesi çalışmalarında sona yaklaşıldığı, alana ulaşım sağlayan güzergâhlarda ise yol yapım çalışmaları devam ettiği aktarılırken, Vali Memiş’in de Limni gölü Zigana Dağı arasındaki yolun acil olarak bitirilmesi talimatını verdiği öğrenildi. Limni gölünde bulunan ziyaretçiler ile de ilgilenen Memiş, hatıra fotoğrafı çektirdi.

ZİGANA DAĞI ESNAFI ELEKTRİK HATLARININ YERALTINA ALINMASINI İSTEDİ

Limni Gölü’nden üst yolu kullanarak Zigana Dağı tesislerinin bulunduğu bölgeye geçen Vali Memiş ve beraberindeki heyet, burada bulunan esnafları da tek tek gezerek sorunlarını dinledi.

Esnaflar tarafından, elektrik iletim kablolarının yer altına alınması taleplerinin dile getirildiği sohbette bölgenin turizm bölgesi olduğu ancak kullanım alanlarının birçoğunun mera olarak yazılmış olmasının sorun teşkil ettiği ifade edildi. Konu ile ilgili olarak Vali Memiş’in elektrik direkleri ve kabloların oluşturduğu görsel kirlilik için çalışma yapıldığını söylediği öğrenildi.

Vali Memiş daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlı Gümüşhane İl Müdürlüğü’nün onarımını yaptırdığı dağ evi incelendi. Halen kullanımda olmayan tesis ile ilgili olarak İl Müdürü İsrafil Aslan’dan bilgi aldı.
Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER