Vali Memiş’ten Şiran değerlendirmesi

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Şiran temaslarını değerlendirdi. Vali Memiş, ilçeye her geldiğinde yeni bir şey gördüğünü ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Vali Memiş’ten Şiran değerlendirmesi

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Şiran temaslarını değerlendirdi. Vali Memiş, ilçeye her geldiğinde yeni bir şey gördüğünü ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Gün boyunca ilçede çeşitli incelemelerde bulunarak tüm kesimlerle istişare eden Vali Memiş, gazetecilere yaptığı değerlendirmede, “Şiran Belediye Başkanımız çalışmalarıyla hem Belediyecilik anlamında hem de merkezi idarenin yatırımlarını takip eden kişiliğiyle hakikaten Şiran’ı bu bölgede en güzel, en yaşanabilir yerleşim yerlerinden birisi haline getirdi. Kendisini kutluyorum. Mühendis olması da ayrıca Şiran’ın bütün kamu hizmetlerinden faydalanmasını kolaylaştırmış” dedi.

Şiran’ın Gümüşhane’nin ilçeleri arasında kamu hizmetlerinden en fazla faydalanmış ilçelerin başında geldiğini dile getiren Vali Memiş, “Bugün Fen Lisesi ilçe ölçeğinde çok az yerde var. Özellikle Şiran ölçeğinde olan ilçelerde belki de yok gibi. Altyapısı, diğer yatırımları hakikaten her geldiğimde mutlaka yeni bir şey görüyorum. Bu da bizi çok mutlu ediyor.  Şehir içerisinde doğalgaz hattı geçtiği için yollar biraz bozulmuş. Altyapısı biten yerlerde İl Özel İdaresi’yle protokol yaparak sıcak asfalt yapabiliriz. Bunu il merkezinde yaptık. Kısmen Kelkit’te yaptık. Çünkü asfalt biraz daha kalıcı bir şey oluyor. Hiç kar almadan öyle bir desteğimiz olabilir. Eğitimde Şiran adeta marka ilçelerimizin başında geliyor. İlçe ölçeğinde en başarılı ilçemiz. Eğitimde yıldızımız diyebilirim. İl merkezinde 5 öğrencimiz Teog’da ful yaptı. Şiran’da 4, Kelkit’te 2, Köse’de de 1 öğrencimiz ful yaptı. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bu bizi daha fazla heyecanlandırıyor ve daha fazla yatırım yapmamıza vesile oluyor” diye konuştu.

Bu yatırımların ilçeye ve Gümüşhane’ye gelmesinde her zaman kendilerini destekleyen milletvekillerine teşekkür eden Vali Memiş, özellikle teşekkürü borç bileceğim isimin ise Şiran’ın yetiştirdiği çok önemli bir devlet adamı olan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’a teşekkür ederek Işık’ın Şiran’ı her zaman koruyup, kolladığını ve desteklediğini söyledi.

Daha yaşanabilir bir Şiran görmenin hedefleri ve hayalleri olduğunu dile getiren Vali Memiş, “Buralarda yaşayan, ilimizde ve ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın başka illere imrenmesini istemiyoruz. Arkadaşlarımız can siper hane çalışıyor. Yavuz Bey’i kutluyorum. Belediyenin çok ötesinde bütün bu işleri ve merkezi idare işlerini takip eden bir yapısı var. Bu bizlerin de işlerini kolaylaştırıyor aslında” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER