Vali Yavuz şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, şehit aileleri, gaziler ve sevgi evlerinde kalan çocuklar ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Vali Yavuz şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, şehit aileleri, gaziler ve sevgi evlerinde kalan çocuklar ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Polisevi’nde düzenlenen iftar yemeğine, Vali Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erdal Eren ve eşi Sevgi Eren, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adalet Komisyonu Başkanı Muhammet Zafer Terzi, Vali Yardımcıları İsmail Özkan ve Şenol Turan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfi Düz, İl Müftüsü Ercan Aksu, şehit aileleri, gaziler, sevgi evlerinde kalan çocuklar ve koruyucu aileler katıldı.

Cezaevi Vaizi Eyüp Budak’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Ercan Aksu’nun iftar duası ile başlayan programda oruçların açılmasından sonra yine İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından yemek duası yaptırıldı.

Yemek duasının ardından yaptığı konuşmada, son yıllarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, ülke genelinde bütün şehit ailelerine, gazilere ve yakınlarına, devlet tarafından bakımları yapılan ve himaye edilen çocuklara ve Gümüşhane’de sayıca çok olmasa bile çok ulvi bir görev ifa etmek için talepte bulunan koruyucu ailelere yönelik iftar programları tertip ettiğini kaydeden Vali Yavuz, iftar geleneğinin birlikte olmak ve beraber oruç açmak anlamında çok önemli bir fonksiyon ifade ettiğini söyledi.

Vali Yavuz, “Burada hem birbirimizi görme fırsatı oluyor, hem aileler birbiriyle tanışıyor, hem de eğer bir sorunumuz varsa bunu konuşup çözmek için bir fırsat oluyor.  Bu yönüyle bu geleneklerimizin devam etmesinde her zaman fayda görüyoruz. Devletimiz, her geçen gün imkânlar bakımından çok daha iyi yerlere geliyor. Sizlerin de şahit olduğu üzere, sosyal devlet olması hasebiyle toplumda ihtiyacı olan her kesimden vatandaşımıza destek sağlıyor. Mesela, evde bakım hizmete dediğimiz bir hizmet devreye konuldu. Yaşlı ve bakıma muhtaç büyüklerimizin, kendi ailesinden bakanları yoksa ve bir vatandaşımız bu büyüğümüze bakmak istiyorsa devlet o kişiye belli bir ödeme yapıyor ve o büyüğümüze evde bakım hizmeti verdiriyor. Devletimiz sosyal devlet anlayışı gereği, bu ülke için canlarını feda eden şehitlerimizin anne-babaları ve akrabaları ile gazilerimizin her ne ihtiyaçları var ise onları karşılama anlamında bütün imkânlarını seferber ediyor” diye konuştu.

Gelecek için bugünlere şükredilmesi gerektiğine, bu mübarek günleri fırsat olarak değerlendirmek gerektiğine vurgu yapan Vali Yavuz, “Ve unutmamak lazım ki; milli birlik ve beraberliğimiz ile milli ve manevi değerlerimizi ihmal edersek, Allah korusun toplumsal manada sıkıntıyla karşı karşıya kalabiliriz. Bu yüzden şehitlerimize, şehit yakınlarımıza, gazilerimize ve onların yakınlarına hassasiyetle yaklaşmalıyız. Milli günlerimizi ve milli değerlerimizi her zaman layık-ı veçhile idrak etmeliyiz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 00:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER