Vatandaşın Kart İsyanı

Gümüşhane’de binlerce öğrenci ile vatandaşların en fazla kullandığı hat olan transit yoldaki dolmuş hattında parayla dolmuşa binme dönemi sona erdi.

Vatandaşın Kart İsyanı
Gümüşhane’de binlerce öğrenci ile vatandaşların en fazla kullandığı hat olan transit yoldaki dolmuş hattında parayla dolmuşa binme dönemi sona erdi.

Akıllı bilet uygulamasına geçilen dolmuşlarda kriz akıllı kartların 5 TL’ye satılması ile başladı. Dolmuşa binmek isteyen herkes 5 TL’ye önce kart alacak, ardından kredi yükleyip dolmuşa binebilecek. Binlerce öğrencinin ve vatandaşların kullandığı hatta yılda bir kez bile binilince 5 TL verilip kart, ayrıca kredi yükletilmesine vatandaşlar isyan ederek, kart almayan vatandaşların dolmuşlara bindirilmediğini ve mağdur edildiğini iddia etti.

Sürekli Bağlarbaşı Mahallesinden kent merkezine gidip gelen bir vatandaş, “Geçtiğimiz hafta sonu Bağlarbaşına gitmek üzere durağa gittim. Dolmuşa bindiğimde sürücüye para vermek istedim almadı. Kartlı sisteme geçmişler. Dedim ben parasıyla bineceğim, olmaz aşağı in diyerek beni dolmuşuna almadı. Gittim kart almaya bu kez de arkasında reklam olan yani sponsorlu kartın boş haline 5 TL istediler. Sonra da dolmuşa binebilmek için kontör yüklettim. Bu nasıl iştir. Hem boş karta bu kadar para alınması hem de kartsız kimseyi dolmuşa almamaları beni çok rahatsız etti. Kısa zaman içerisinde ilimize gelecek olan binlerce üniversite öğrencisi ulaşım için bu hattı kullanacak ve her birinin kart alması gerekecek. Ayrıca Bağlarbaşında okuyan yüzlerce ortaöğretim öğrencisi de var. Bu tür uygulamaların vatandaşın aleyhine değil de lehine olmasını bekliyoruz.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER