Vergi yapılandımasında son viraj

Gümüşhane Defterdarı Turan Kemer, 6736 sayılı kanun uyarınca yapılan vergi yapılandırması kapsamında hafta sonu vergi dairelerinin açık olacağını söyledi.

Vergi yapılandımasında son viraj

Gümüşhane Defterdarı Turan Kemer, 6736 sayılı kanun uyarınca yapılan vergi yapılandırması kapsamında hafta sonu vergi dairelerinin açık olacağını söyledi.

Defterdar Kemer, 19 Ağustos 2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile vatandaşların kamuya olan borç yükünün azaltılması, borçların taksitler halinde ödenebilmesi, vergi ihtilaflarının sonlandırılması, devam eden vergi incelemeleri için Kanundan yararlanılabilmesi, geçmiş yıl beyanlarının artırılması yoluyla vergi incelemesine muhatap olunmaması, daha önce unutulmuş, eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlık beyanı yapılabilmesi, işletme kayıtlarının gerçek duruma uygun hale getirilmesi imkanları getirildiğini hatırlattı.

Kemer, kanun hükümlerinden yararlanan vatandaşlara, yapılandırılan tutarları peşin veya taksitler halinde ödeme imkanı verildiğini, bazı vatandaşların Kasım 2016 ayında ödemelerini yapmamaları nedeniyle Kanundan yararlanma hakları sona erdiğini fakat kanuna eklenen geçici bir madde ile kendilerine son bir şans verildiğini, mükelleflerin yasal yaptırımlar ile karşı karşıya kalmamaları bakımından yapılan düzenleme gereğince vergi yapılandırmasında 1. taksiti ödememiş olanlar için yapılandırmanın bozulmaması için 1. ve 2. taksiti birlikte ödeyecekleri son tarihin 31 Mayıs 2017 saat 23.59 olduğunu kaydetti.

Kemer, mükellefler tarafından yapılacak ödemeler ile ilgili herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi bakımından Gümüşhane Vergi Dairesi ve İlçe Malmüdürlüklerinin vergi servislerinin 27-28 Mayıs tarihlerinde saat 08-12.00 ile 13.00-17.00’e kadar, 29-31 Mayıs Çarşamba günü ise saat 23.59’a kadar açık bulundurulacağını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER